Ştiri

România, pe locul 28 în topul mondial al fericirii, în urcare faţă de anul trecut

România este pe locul 28 în topul celor mai fericite ţări în 2022. Țara noastră a facut un salt spectaculos, de 18 poziții, față de ediția precedentă a clasamentului World Happiness Report. Lideră rămâne în continuare Finlanda, urmată de Danemarca, iar pe trei este Islanda, care a luat locul Elveției, acum pe patru. Top 5 este încheiat de Țările de Jos (Olanda).

Calitatea vieții oamenilor din fiecare țară este evaluată în funcție de produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, generozitate, sprijin social, libertate pentru a face alegeri pentru sine și percepția asupra corupției din fiecare țară. Mai puțin fericiți decât românii sunt spaniolii, italienii, croații, bulgarii sau turcii.

Publicitate

“Anul acesta marchează a zecea aniversare a World Happiness Report, invitându-ne astfel să privim înapoi și înainte, menținând raportarea noastră a bunăstării actuale și lărgindu-ne analiza a efectelor de amploare ale COVID-19”, scriu cei de la World Happiness Report.

Potrivit clasamentului, mai puțin fericiți decât românii sunt spaniolii pe care World Happiness Report îi vede pe locul 29. Italienii ocupă locul 31, sârbii sunt pe poziția 43, iar croații se regăsesc în clasament pe locul 47. Vecinii noștri bulgari sunt abia pe locul 85, iar Turcia este spre coada clasamentului, pe 112.

Pe ultimele locuri se află: Botswana (142), Rwanda (143), Zimbabwe (144), Liban (145) și Afganistan (146).

Publicitate
Publicitate
banner we radio