Ştiri locale

Rezultate Evaluare Naţională judeţul Covasna: 71% dintre elevi au luat medii peste 5, la fel ca anul trecut

Ministerul Educaţiei a publicat azi rezultatele la Evaluarea Naţională din acest an, în judeţul Covasna 71,53% dintre elevi obţinând medii peste 5. Anul trecut, 71,31% dintre elevi au obţinut medii peste 5.

Astfel, anul acesta din cei 1.651 de elevi înscrişi la examen, 1.528 au fost prezenţi la toate probele, iar dintre aceştia 1.093 au obţinut medii peste 5.

Cea mai mare medie din judeţ a obţinut-o un elev de la Școala Gimnazială “Váradi József” Sfântu Gheorghe – 9,87 (9,75 la Limba română, 10 la Matematică). Rezultatele complete pot fi văzute AICI.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Amintim că pentru al doilea an la rând media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu.

Notele elevilor la Evaluarea Națională sunt anonimizate, pentru al cincilea an la rând, astfel că fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Tabelul afișat pe site-ul Ministerului Educației conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.

Publicitate
banner we radio