Ştiri locale

Rezultate contestaţii BAC: Cel mai bun elev din judeţul Covasna a căzut pe locul 4

Luni dimineaţă au fost afişate rezultatele finale ale sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat.

În urma contestaţiilor, 50 de elevi covăsneni au trecut cu media peste 6, rata de promovare în judeţul Covasna urcând astfel de la 59,51% la 64,19%.

Din cele 369 de contestaţii depuse în judeţul Covasna, 295 au primit notă mai mare după recorectare.

Astfel, din cei 1.172 de elevi înscrişi, s-au prezentat la examen 1.067, dintre care 685 de elevi au avut medii peste 6.

În ceea ce priveşte clasamentul individual pe medii la nivelul judeţului Covasna, au avut loc modificări importante chiar la vârf.

Elevul Ioan Stroia, de la Liceul „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, a căzut de pe primul loc până pe locul 4. Campion la olimpiadele de Chimie, Ioan Stroia a depus contestaţie după ce a luat nota 9,80 la această materie, însă nota sa a fost scăzută la 9,70 în urma reevaluării. Astfel, media sa iniţială de 9,73 a scăzut la 9,70.

În acelaşi timp, alţi elevi din judeţ au obţinut note mai mari în urma contestaţiilor, depăşindu-l pe Ioan Stroia în clasamentul judeţului. Este vorba despre Bogdan Marius Pădure de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, care a obţinut în final media 9,73, şi Fazakas Réka de la Liceul „Mikes Kelemen” care a obţinut media 9,72. Adrian Papuc de la CNMV a coborât pe locul 3 cu media 9,70.

Rezultatele finale şi complete le găsiţi AICI.