Ştiri locale

Rezultate Bacalaureat judeţul Covasna: rată de promovare de 66,95%, uşor peste cea de anul trecut, dar mult sub media naţională

Ministerul Educaţiei a publicat luni rezultatele examenului de Bacalaureat. Astfel, în judeţul Covasna, din cei 1.308 elevi înscrişi, 1.280 au fost prezenţi, iar dintre aceştia 857 au luat examenul, adică o rată de promovare de 66,95% medii peste nota 6. Vezi AICI lista cu rezultatele pentru judeţul Covasna. Anul trecut, promovabilitatea în judeţ a fost de 65,43%.

În judeţul nostru nu a fost înregistrată nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9,83 a unui elev de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat la nivel naţional este cea mai mare din ultimii 15 ani. 76,4% dintre candidați au promovat, în creștere cu 3,6 puncte procentuale față de prima sesiune din anul trecut.

În funcție de notele obținute la Bacalaureat 2024, candidații vor primi calificativul „admis” sau „respins”. Pentru a fi admiși, candidații trebuie să aibă media tuturor probelor peste 6 și nicio notă mai mică de 5. 

Notele elevilor la Bacalaureat sunt anonimizate, astfel că fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele scrise.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 12 iulie.

Cei care pică examenul în prima sesiune mai au o șansă la a doua sesiune, cea de toamnă.

Publicitate
banner we radio