Ştiri locale

Rezultate Bacalaureat judeţul Covasna: 65,43% rată de promovare, mai mică decât anul trecut

Ministerul Educaţiei a publicat luni rezultatele examenului de Bacalaureat. Astfel, în judeţul Covasna, din cei 1.198 de elevi înscrişi, 1.163 au fost prezenţi, iar dintre aceştia 761 au luat examenul (65,43%), obţinând medii peste 6. Vezi AICI lista cu rezultatele pentru judeţul Covasna. Anul trecut, rata de promovare a fost de peste 69% în judeţul Covasna.

În judeţul nostru nu a fost înregistrată nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9.93 a unui elev de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” Covasna.

Publicitate

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat la nivel naţional a fost de 72,83% la sesiunea de vară, uşor mai mică decât anul trecut.

La nivel naţional s-au înregistrat doar 54 de medii de 10, faţă de peste 160 anul trecut.

Notele elevilor la Bacalaureat sunt anonimizate, astfel că fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele scrise. Probele de competențe lingvistice și digitale nu s-au susținut, ci au fost echivalate cu mediile din liceu la disciplinele respective.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 7 iulie.

Cei care pică examenul în prima sesiune mai au o șansă la a doua sesiune, cea de toamnă. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă se vor face în perioada 17-24 iulie 2023. Probele scrise vor avea loc între 16 și 21 august 2023, iar primele rezultate vor fi afișate pe 25 august 2023.

Publicitate
banner we radio