Info Trafic, Ştiri locale

Restricții de circulație la intersecția străzilor Puskás Tivadar și Oltului pentru montarea debitmetrelor. Parcarea interzisă începând de marți seara

Operatorul regional Gospodărie Comunală SA va începe, săptămâna aceasta, montarea debitmetrelor pe conducta de apă aflată la intersecția străzilor Puskás Tivadar și Oltului, și anunță restricții de circulație miercuri, pe durata lucrărilor. Șoferii sunt rugați să nu mai utilizeze locurile de parcare amenajate în zona respectivă, începând de marți seara.    

„Având în vedere derularea proiectului din fonduri europene denumit Implementarea unui sistem digital de monitorizare și prognoză, pentru identificarea pierderilor din sistemul de alimentare cu apă potabilă al municipiul Sfântu Gheorghe”, miercuri, 3 iulie, vom începe montarea debitmetrelor pe conducta de apă DN400, mai exact la intersecția străzilor Puskás Tivadar și strada Oltului, lucrare care va genera restricții de circulație. Rugăm locuitorii din zonă ca, începând de marți seara și până miercuri, să nu folosească locurile de parcare pe porțiunea sus menționată. Totodată, atragem atenția consumatorilor de pe străzile Oltului,  Podului, Puskás Tivadar, Nagy György, Bd. Gen. Grigore Bălan, Mikes Kelemen, Sporturilor și 1 Decembrie 1918 că apa poate fi tulbure după terminarea lucrărilor”, transmit reprezentanții companiei de apă.

În toamna anului trecut, Gospodărie Comunală SA a anunțat că a semnat trei contracte în vederea derulării unor investiţii menite să îmbunătăţească semnificativ calitatea serviciilor oferite consumatorilor din Sfântu Gheorghe.

Unul dintre contracte, în valoare de peste 2.8 milioane de lei fără TVA, a fost încheiat cu firma Vestra Industry SRL, pentru achiziţionarea şi instalarea a 3.000 de apometre digitale la Sfântu Gheorghe, iar un alt contract, în valoare de aproape 180 de mii de lei fără TVA, a fost semnat cu firma Envirotronic SRL, pentru achiziţionarea a cinci aparate automate de prelevare şi analiză a apei, cu ajutorul cărora va fi testată în permanenţă calitatea apei potabile. Aceeaşi firmă furnizează şi 100 de debitmetre electromagnetice mici şi 5 mari, 110 senzori de presiune, 110 senzori de detectare a prezenţei apei, 100 de dispozitive de înregistrare a datelor, 227 de vane reglabile, 107 robineţi dezaerare, echipamente şi piese necesare pentru instalarea acestora, valoarea investiţiei fiind de peste 4.6 milioane de lei fără TVA.

La vremea respectivă, conducerea instituției transmitea că proiectul, care se va derula pe o perioadă de 14 luni, are o valoare totală de peste 11.7 milioane de lei, din care peste 7.8 milioane reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune, restul reprezentând contribuţia proprie.

Investiţiile vor facilita identificarea rapidă a problemelor din reţea și vor reduce pierderile de apă, întrucât senzorii vor detecta zonele unde se înregistrează avariile înainte ca apa să ajungă la suprafaţa solului.

(Ioana Ardeleanu)   

Publicitate
banner we radio