Ştiri locale

Restaurantul Șugaș din Sfântu Gheorghe, renovat din temelii. „Ne bucurăm să începem o nouă eră în istoria Restaurantului”

La mijlocul lunii ianuarie, Restaurantul Șugaș din Sfântu Gheorghe, unul dintre simbolurile istorice ale HoReCa din oraş, a intrat într-un amplu proces de renovare, fiind „dărâmat până la cărămidă”, după cum spun chiar administratorii localului, potrivit cărora lucrările s-ar putea încheia până la finalul acestei luni.

Restaurantul nu a mai avut parte de lucrări capitale de aproape două decenii, iar acum, clienții vor fi primiți într-un spațiu modern, cu meniuri noi și o grădină de vară reinventată.

„Restaurantul este într-un amplu proces de renovare, atât bucătăria, cât și restaurantul și grădina de vară. Sperăm să fie gata până la sfârșitul lunii aprilie, va fi ceva foarte frumos, vom avea și un meniu nou, deci totul va fi nou. (…) Lucrările le-am început pe 16 ianuarie, totul a fost dărâmat până la cărămidă și renovat complet. (…) Foarte mulți se gândesc cu nostalgie la anii de tinerețe pe care i-au petrecut aici, iar ultima renovare a avut loc acum 18-19 ani, deci a trecut ceva timp de atunci. Ne bucurăm să începem o nouă eră în istoria Restaurantului Șugaș”, ne-a spus Tóth Éva din partea Restaurantului.

În ceea ce privește personalul, aceasta a explicat că toți angajații și-au păstrat contractele de muncă, fiind plătiți normal pe durata renovării: „Nimeni nu a fost disponibilizat sau pus în șomaj tehnic, pentru că atunci când vom deschide vom avea nevoie de oameni. Nu puteam să îi trimitem să stea acasă fără niciun venit, deci toți angajații noștri au rămas cu contractele intacte, li se plătește salariul normal”.

Deschis la începutul anilor ’60, Restaurantul Șugaș a fost renovat ultima dată la începutul anilor 2000, investiția de atunci, de aproape 1 milion de euro, transformându-l în cel mai luxos local din zonă la vremea respectivă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio