Ştiri locale

Reîncepe programul „Inițiere în sport”. Aproximativ 3.600 de elevi din Sfântu Gheorghe pot participa la cursuri gratuite de patinaj și înot

Programul „Iniţiere în sport”, lansat de Primăria Sfântu Gheorghe în urmă cu 5 ani, cu scopul de a dezvolta sportul de masă, va fi reluat începând de luni, 10 octombrie, aproximativ 3.600 de copii de grădiniţăşi elevi ai claselor pregătitoare şi primare putând să participe gratuit la cursuri de înot la Piscina acoperită din municipiu, respectiv patinaj pe gheaţă lângă Arena Sepsi.

Potrivit reprezentanților Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele de agrement și sportive ale Municipalității, spre deosebire de anul trecut, programul se va desfășura în paralel cu înotul public, astfel încât culoarele din mijloc ale Piscinei vor fi rezervate pentru înotători.

Publicitate

„În cadrul programului avem o echipă de instructori și profesori de sport care lucrează cu drag și spor să implice copiii în cât mai multe activități sportive și să îi atragă spre a duce un mod de viață sănătos. Obiectivul programului este ca cel puțin fiecare al doilea copil din acest oraș să facă sport în mod regulat!”, au transmis reprezentanții Sepsi ReKreativ, potrivit cărora  cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 11:00-14:00.

În ceea ce privește antrenamente de patinaj, acestea sunt desfășurate sub coordonarea Asociaţiei Sportive „Pinguinii Regali”, la Arena Sepsi de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc.

Programul „Iniţiere în sport” este unic la nivel naţional, fiind realizat în totalitate cu sprijinul administrației locale.

Din 2018, programul conţine şi o componentă de gimnastică medicală – un subprogram în cadrul căruia copiii sunt ajutaţi de profesionişti în scopul prevenirii agravării sau eliminării bolilor pediatrice (platfus, picioare în X, picioare în paranteze, probleme de statură, etc).

De asemenea, copiii talentaţi pot lua parte gratuit la o serie de activităţi menite să le descopere înclinația spre anumite sporturi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio