Ştiri locale

Record de decese COVID la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe: 22 de pacienţi au murit în ultima săptămână

Conducerea Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri bilanţul ultimei săptămâni în ceea ce priveşte pandemia.

Din păcate, în această perioadă s-a înregistrat un număr record de decese de la începutul pandemiei: 22 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 au murit, toţi fiind din judeţul Covasna şi toţi nevaccinaţi. Vârsta pacienţilor decedaţi este cuprinsă între 52 şi 90 de ani, 14 fiind bărbaţi, iar 8 femei.

Publicitate

În judeţul Covasna erau internaţi miercuri 186 pacienţi confirmaţi cu COVID: 14 la Spitalul din Baraolt, 18 la Târgu Secuiesc, 68 la Cardiologie Covasna, iar 86 la Sfântu Gheorghe.

De asemenea, la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe erau miercuri internaţi şi 8 pacienţi suspecţi, pentru care se aşteptau rezultatele testelor.

La Sfântu Gheorghe sunt internaţi pe secţia de Infecţioase 70 de pacienţi confirmaţi, dintre care 1 copil de 14 ani. Toţi sunt în stare medie şi gravă, necesitând terapie cu oxigen. Alţi 4 pacienţi confirmaţi sunt internaţi la Chirurgie COVID (2 obstetrică, 2 chirurgie vasculară). Dintre pacienţii internaţi la Infecţioase şi Chirurgie, doar 4 sunt vaccinaţi.

Toate cele 12 paturi de la ATI sunt ocupate de pacienţi confirmaţi cu COVID, dintre care 9 în stare critică pe CPAP (unul din Braşov), alţi 3 în stare critică intubaţi. Niciunul dintre pacienţii de la ATI nu este vaccinat.

În ultima săptămână au fost şi 44 de externări la pacienţi care au fost trataţi pentru COVID-19.

Publicitate
banner we radio