Ştiri locale

Rata deceselor la pacienţii COVID-19 de la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe s-a dublat în ultima săptămână

Rata deceselor pe fondul complicațiilor cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2 în rândul pacienților internați la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe a crescut în ultima săptămână de la 4-5%, la 10%, iar numărul cazurilor grave de Covid-19 este de asemenea în creștere.

Conducerea spitalului a precizat într-o conferință de presă că pentru a putea trata toți pacienții testați pozitiv, a fost necesară deschiderea secției de Boli Infecțioase de la etajul 2 al unității medicale.

Publicitate

Miercuri, în spital se aflau internați 83 de pacienți testați pozitiv pentru Covid-19 (față de 75 săptămâna trecută), și alți 6 suspecți, printre care și un copil cu vârsta sub 9 ani.

La secțiile de Boli Infecțioase Covid și Pneumologie se află sub tratament 68 de pacienți, printre care și doi nou-născuți în vârstă de una-două luni.

La secția de Chirurgie Covid se află internați 3 pacienți, dintre care unul cu patologie chirurgicală și două paciente cu patologie obstetricală.

Conducerea spitalului a precizat că bebelușii sunt negativi și sunt monitorizați în continuare la secția de Neonatologie.

De asemenea, la secția de Terapie Intensivă se aflau sub tratament 12 pacienți testați pozitiv, cel mai tânăr având 34 de ani. Dintre aceștia, 9 sunt în stare critică (6 ventilați non-invaziv și 3 intubați).

„Am fost nevoiți să deschidem și etajul 2 la secția de Boli Infecțioase, unde personalul de la Pneumologie tratează pacienții pozitivi. Cu formă medie avem 18 pacienți, restul sunt cu forme severe și necesită oxigen. Lăuzele infectate se simt bine, sunt asimptomatice, nu prezintă niciun fel de probleme, nou-născuții sunt negativi, iar cei doi sugari care sunt internați într-o aripă separată la secția de Pediatrie prezintă, de asemenea, forme ușoare. Cel mai tânăr pacient internat la secția de ATI are 34 de ani. Este vorba despre un bărbat care necesită ventilație non-invazivă, deci nu este intubat. El suferă de obezitate și dislipidemie. Zilele trecute am încercat să suprimăm ventilația mecanică, nu s-a reușit, starea pacientului n-a permis acest lucru. Astăzi pacientul este mai bine un pic, dar încă nu a trecut de perioada critică”, a spus directorul medical al spitalului, dr. Roșu Matyas.

Acesta a mai precizat că în ultima săptămână au fost înregistrate 12 decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2, pacienții având vârste cuprinse între 53 și 95 de ani.

În perioada 7-14 aprilie, din Spitalul Județean au fost externați 37 de pacienți diagnosticați anterior cu Covid-19.

Conducerea unității medicale a precizat că în ultimele 7 zile au fost internați 289 de pacienți Covid-19 și non-Covid, și au fost externați 241, durata medie de spitalizare fiind de 7 zile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio