Ştiri locale

Răsturnarea containerelor de deşeuri în căutarea ambalajelor cu garanție, o problemă zilnică la Sfântu Gheorghe 

De la intrarea în vigoare a sistemului de Garanţie-Returnare, o problemă tot mai des întâlnită în orașele din toată țara, inclusiv în municipiul Sfântu Gheorghe, este cea a persoanelor care răstoarnă containerele galbene în formă de clopot, în căutarea ambalajelor în schimbul cărora pot primi garanţia de 50 de bani. Poliția Locală face apel la populație să sesizeze astfel de cazuri în cel mai scurt timp posibil.

„Multe persoane consideră că amenda în astfel de cazuri nu soluționează problema, deoarece contravenientul nu plătește, și cu asta se și încheie discuția. Este important de știut că există și alte soluții, iar în cazul în care colegii noștri îi prind în flagrant pe contravenienți, îi obligă să adune mizeria făcută, astfel încât zona să nu fie acoperită de gunoaie, iar TEGA să nu fie nevoită să curețe”, a declarat șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István.

Publicitate

În ultimele luni, incidente similare au avut loc în aproape toate zonele țării, dar deocamdată nu au fost identificate soluții. Până în prezent, la Sfântu Gheorghe au fost înregistrate 10 sesizări, dintre care două din partea operatorului de salubritate TEGA, 8 au venit din partea locuitorilor orașului, iar într-un caz, autorii faptei au fost prinși în flagrant.

Răsturnarea containerelor intră adesea la categoria „acte de vandalism”, infracțiuni care se pedepsesc separat,  dar din punct de vedere juridic situația este și mai complicată, deoarece deșeurile aruncate în containere sunt fie în proprietatea firmei de salubritate, fie în cea a Municipalității, astfel că fapta poate fi considerată chiar furt.

Pentru sesizări, puteți contacta Poliția Locală Sfântu Gheorghe la Tel-verde: 0800 800 767, sau pe numărul de WhatsApp: 0739 886 992.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio