Ştiri locale

Răspunsul Holzindustrie Schweighofer la strângerea de fonduri pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich

Pe adresa de e-mail a postului nostru de radio am primit un răspuns al Holzindustrie Schweighofer la publicarea articolului „Strângere de fonduri pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich care a pierdut procesul cu Holzindustrie Schweighofer”, pe care îl redăm mai jos:

„Holzindustrie Schweighofer este dedicată unei politici de comunicare deschisă și transparentă.

Un dialog deschis cu Organizațiile Non-Guvernamentale este unul dintre fundamentele unui plan de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil. Din acest punct de vedere, a fost instituită o politică a porților deschise pentru ONG-uri.

Sprijinul autorităților în lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale este de o deosebită importanță pentru Holzindustrie Schweighofer. 

Compania i-a invitat pe domnul Hedrich și pe președintele Neuer Weg, domul Klein, de mai multe ori să discute deschis și transparent orice subiect. Aceste invitații au rămas fără răspuns sau au fost respinse. Dacă cineva refuză să discute și ne acționează în judecată vom face, bineînțeles, uz de dreptul nostru la apărare, ceea ce s-a întâmplat și în acest caz. Totuși, reiterăm public invitația noastră la dialog deschis și sperăm că vom primi un răspuns pozitiv din partea Neuer Weg.

Domnul Hedrich a contestat în fața instanțelor de judecată toate autorizațiile fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Reci. Acesta este dreptul dumnealui, iar Holzindustrie Schweighofer a gestionat toate litigiile cu convingerea că argumentele pe care le are – conform cărora acționează întotdeauna în conformitate cu prevederile legale și regulamentele în vigoare în țările în care activează – vor avea succes. Ca rezultat, Holzindustrie Schweighofer a avut câștig de cauză. Solicitările domnului Hedrich au fost respinse iar instanțele au reconfirmat legitimitatea autorizațiilor emise pentru fabrica de la Reci.

De asemenea, instanțele au decis ca toate cheltuielile de judecată să fie suportate de partea care a pierdut procesul, în speță Neuer Weg.

În acest context, domnul Hedrich trebuie să se conformeze sentințelor judecătorești și să efectueze plata cheltuielilor de judecată datorate de Neuer Weg.

Vrem să reiterăm că acest proces nu ne afectează angajamentul către dialog și transparență cu ONG-urile și cu alte părți interesate.”

Publicitate
banner we radio