Ştiri locale

Răsfăț culinar la Gala Topul Firmelor organizată de CCI Covasna la Conacul Benke. Înscrierile continuă în limita locurilor disponibilie

A 29-a ediție a Galei Topul Firmelor, organizată la finalul lunii septembrie de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, se anunță un eveniment cu multe surprize. Pe lângă momentele artistice și degustările de produse și vinuri artizanale realizate de producători locali, cei prezenți vor avea parte şi de o experiență culinară deosebită.

Evenimentul se va desfășura într-o atmosferă elegantă și relaxată, în sala de evenimente Anna Garden din incinta Conacului Benke (DN11, la intrarea în localitatea Moacșa, dinspre Brașov), iar organizatorii au făcut public meniul, care cuprinde mai multe feluri de mâncare, printre care foie gras, piept de rață, creveți, piure cu trufe și alte delicatese.

Publicitate

Prețul meniului, desprins parcă din restaurantele cu stele Michelin, a fost stabilit la 416 lei / persoană, sumă în care sunt incluse aperitivul, felul principal, desertul și băuturile care pot fi servite „după preferințe, la discreție”.

„Întotdeauna am avut meniuri speciale și foarte bune. Gala este o afacere cu sumă zero, adică mare parte din încasările noastre se duc pe acoperirea cheltuielilor cu organizarea, și asta deoarece scopul nostru este să avem un eveniment de calitate și participanți satisfăcuți. Până la urmă, este sărbătoarea mediului de afaceri, iar participanții merită tot ce este mai bun, pentru că ei sunt motorul acestui județ!”, ne-a explicat președintele CCI Covasna, Edler András, care a mai precizat că până în prezent lista cuprinde 150 de participanți, iar înscrierile continuă, în limita locurilor disponibile.

Participanții vor servi la aperitiv: terină de foie gras cu dulceață de trandafiri, piept de rață uşor afumat cu chutney de ardei gras copt, galantină de şalău şi caracatiță cu alge wakame, piept de curcan în crustă de parmezan, terină de brânză cu jeleu de pară Williams, creveți crocanți cu cremă de avocado și pralină de muşchi de vită Black Angus.

La felul principal, cei prezenți vor primi pulpă de rață, crepinette din piept de curcan, piure de cartofi cu trufe, brânză, spanac, sos de goji şi tagliatelle de legume, iar la desert prăjitură cu mere caramelizate și înghețată de vanilie.

Cele mai performante afaceri covăsnene vor fi premiate în data de 29 septembrie, în cadrul Galei Topul Firmelor din județul Covasna, companiile de top provenind din domenii precum industrie, comerț, servicii, construcții, agricultură, silvicultură, pescuit, turism, cercetare și dezvoltare.

Firmele care au obținut rezultate economice deosebite în anul 2021 vor fi premiate cu locurile I, II și III, iar evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să încheie noi parteneriate de afaceri, sau să își consolideze relațiile vechi.

La fel ca în anii precedenți, în cadrul galei de premiere va fi lansat și catalogul firmelor din județul Covasna, care va fi disponibil online, gratuit, pe site-ul www.ccicv.ro.

Considerat cel mai important eveniment de afaceri din județ, Topul Firmelor este singurul clasament oficial întocmit în fiecare an după o metodologie unitară la nivel național, reglementată de Legea Camerelor de Comerț.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio