Ştiri locale

Raportul ANI privind incompatibilitatea şefului Poliţiei Târgu Secuiesc, anulat de Curtea de Apel Braşov

Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind starea de incompatibilitate a şefului Poliţiei Târgu Secuiesc, Florin Popa, a fost anulat de Curtea de Apel Braşov.

ANI constatase că, în perioada 11 februarie 2020 – 16 februarie 2021, Florin Popa a deţinut şi exercitat simultan funcţia de şef al Poliţiei municipiului Târgu Secuiesc şi de vicepreşedinte cu organizarea, promovarea şi desfăşurarea activităţilor sociale în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română, încălcând astfel prevederile legale.

Comisarul-şef Florin Popa a contestat decizia în instanţă iar Curtea de Apel Braşov a admis acţiunea şi a dispus anularea raportului de evaluare, însă sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în recurs în termen de 15 zile.

“Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Popa Florin în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi, în consecinţă: anulează Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate nr. 44148/G/II/20.09.2021, întocmit de Agenţia Naţională de Integritate – Inspecţia de Integritate. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul reclamantului, formulată de intervenienta Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Secţia română. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare” , se arată în sentinţa postată pe site-ul Curţii de Apel Braşov.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio