Ştiri locale

„Rafturile dragostei” la Biblioteca Judeţeană sau o noapte de cazare la un castel – oferte de Ziua Îndrăgostiţilor în judeţul Covasna

Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe invită locuitorii să descopere sau să redescopere, de Ziua îndrăgostiţilor, cele mai frumoase cărţi de iubire.

Bibliotecarii au amenajat în acest scop două standuri speciale, denumite „Rafturile dragostei”, pe care au expus mai multe cărţi cu această tematică, semnate de autori din toată lumea.

Publicitate

Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a declarat că cititorii pot veni şi ei cu propriile recomandări, completând oferta cu titlurile lor preferate.

„Ideea este a colegelor mele de aici, de la Secţia de împrumuturi pentru adulţi, şi mă bucur pentru ea. De fapt, această iniţiativă se înscrie în strădania noastră de a face lucrurile cât mai interactive cu cititorii noştri pentru care noi, prin definiţie, ca instituţie existăm. Acum încercăm să îndreptăm atenţia cititorilor asupra unei laturi a colecţiei noastre, ce are ca tematică dragostea, o temă eternă. Deci, pe de o parte propunem cărţi remarcabile cu această tematică, iar, pe de altă parte, ne bazăm pe faptul că cititorii noştri au citit ceva din cărţile aflate în colecţia noastră, care nu sunt pe raft, şi dacă trec pe la noi, pot şi ei să propună cărţile pe care le îndrăgesc”, a declarat Szonda Szabolcs.

Tot de Ziua îndrăgostiţilor, proprietarii unui castel din localitatea covăsneană Zăbala oferă vizitatorilor posibilitatea de a câştiga, prin tragere la sorţi, o cazare gratuită pentru o noapte.

Oferta este valabilă doar pentru cei care şi-au rezervat locuri pentru o cină romantică, la care vor fi serviţi cu foie-gras cu dulceaţă de cireşe albe, salată cu fructul pasiunii şi prosciutto, supă-cremă de sparanghel, piept de raţă cu sos de portocale şi piure de mazăre, precum şi tort cu jeleu de morcov.

„În cadrul evenimentului vom extrage trei cazări de o noapte pentru câte un cuplu”, precizează gazdele într-o postare pe facebook.

Castelul, datând din secolul al XVII-lea, a fost reabilitat şi introdus în circuitul turistic de urmaşii fostului proprietar, care s-au întors în România după 1989.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio