Info Trafic, Ştiri locale

Radare în cascadă pe DN11 în judeţul Covasna: Peste 70 de amenzi într-o singură zi

Polițiști din cadrul Serviciul Rutier, în colaborare cu polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul I.P.J. Covasna, au desfășurat activități specifice care vizează creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, la data de 17.05.2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Covasna împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, Poliției Municipiului Târgu Secuiesc și ai secțiilor de poliție rurală Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc au acționat în sistem cascadă cu 3 echipamente radar pe Drumul Național 11, în localitățile  Sântionlunca și Moacșa, respectiv pe sectorul cuprins între localitățile Săsăuși – Lunga  – Lemnia – Brețcu.

Publicitate

În același perioadă pe DN11 (E574) au acționat și polițiști din cadrul Serviciului Rutier Bacău, respectiv din cadrul Serviciului Rutier Brașov, pe sectoarele de drum aflate în competență.

Obiectivul principal al acțiunii a fost depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză – 63 de sancțiuni. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și a fost retras un certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii covăsneni se ridică la suma de 38.975 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii covăsneni fac următoarele recomandări:

Aveți grijă la viteza cu care circulați. Respectați cu strictețe regimul legal de viteză și adapți-o în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Reiterăm faptul că atunci când ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață sau ploi torențiale, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

Reiterăm faptul că o conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii vor fi prezenți în teren pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, acționând pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio