Info Trafic

Radare în cascadă pe DN11 în judeţul Covasna: Aproape 100 de şoferi au fost amendaţi într-o singură zi

La data de 21 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciul Rutier, în colaborare cu polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul I.P.J. Covasna, și polițiști din cadrul I.P.J. Brașov și I.P.J. Bacău au desfășurat pe DN 11 o acțiune în sistem ,,cascadă”, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a participanților la traficul rutier care încalcă prevederile legislaţiei rutiere privind regimul legal de viteză și creșterea gradului de conștientizare, în rândul tuturor participanților la trafic, a riscurilor la care se expun în situația nerespectării normelor rutiere.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale în din care 91  pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 5 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiști în urma acțiunii se ridică la suma de 49735 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii vă recomandă ca înainte de a pleca la drum, să vă informaţi temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. În mod ideal călătoria ar trebui planificată din timp și efectuată într-o perioadă cât mai sigură. Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

Aveți grijă la viteza cu care circulați și respectați regimul legal de viteză. Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumul doar prin locurile permise și să se asigure temeinic înaintea traversării. Nu uitați că, în condiții de vreme rea, vizibilitatea scade așadar dați șoferilor timp suficient pentru vă vedea și pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio