Ştiri locale

Puţin peste jumătate din candidaţii examinaţi în weekend la Sfântu Gheorghe au obţinut permisul de conducere

Puţin peste jumătate dintre candidații înscriși în weekend, la Sfântu Gheorghe, pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere auto, au fost declarați admiși.

Potrivit Prefecturii Covasna, dintr-un total de 119 candidați care au fost examinați duminică, 64 au trecut cu succes proba traseului.

Publicitate

La fel ca în ultimele săptămâni, proba practică s-a derulat cu sprijinul structurilor din alte judeţe. Astfel, 8 polițiști din Bacău au sprijinit Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Covasna în examinarea candidaților.

„În ziua de 30 octombrie, cu ajutorul a 8 polițiști de la SPCRPCIV Bacău, 119 persoane din Sfântu Gheorghe au dat examenul la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.Felicitări celor 64 de șoferi care au luat cu succes examenul (promovabilitate 54%)”, a transmis Prefectura Covasna.

În luna septembrie, pentru a reduce timpul de aşteptare pentru proba practică a examenului auto, care în Sfântu Gheorghe ajunsese la 3 luni-3 luni şi jumătate, iar la Târgu Secuiesc între 4 luni şi 4 luni şi jumătate, autorităţile locale au introdus examinarea de weekend, şi au solicitat sprijin structurilor din alte judeţe pentru examinarea absolvenților școlilor de șoferi.

Prefectul judeţului Covasna, Ráduly István, a explicat că s-a ajuns în această situaţie deoarece doar 8 din cele 12 posturi aflate în schema instituţiei sunt ocupate şi doar 4 angajaţi au drept de examinare.

Șeful Serviciului, Rico Racoviță, a declarat recent că pentru rezolvarea situaţiei vor fi scoase la concurs patru posturi vacante, dintre care două de agenți și alte două de personal contractual, anunțurile de ocupare urmând să fie publicate în această săptămână atât pe site-ul Prefecturii Covasna, cât și pe cel al DRPCIV Covasna, iar candidații vor susține examenul la București.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio