Ştiri locale

Puieţii gratuiţi de pomi fructiferi vor fi distribuiţi la Sfântu Gheorghe în perioada 4-6 aprilie

Distribuirea se va face la Grădinăria oraşului, pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

După ce au fost rezolvate toate problemele birocratice şi administrative necesare, Primăria Sfântu Gheorghe anunţă că distribuie gratuit puieți de pomi fructiferi locuitorilor din oraş, în cadrul programului „Un pom pentru generaţia viitoare” derulat de Fundația Comunitară Covasna.

Publicitate

Acţiunea va avea loc în zilele de 4, 5 şi 6 aprilie (în limita stocului disponibil), iar la fel ca anul trecut, fiecare persoană poate solicita maxim 5 puieți pe adresă, scopul programului fiind de a reintroduce soiurile de fructe autohtone din Transilvania și de a satisface nevoia familiilor de fructe sănătoase.

La program pot participa doar persoanele care locuiesc în Sfântu Gheorghe, solicitând un număr maxim de 5 puieți pe familie (adresă). Solicitanții pot primi puieții dacă dispun de o suprafață potrivită pentru plantarea pomilor în Sfântu Gheorghe, nu au restanțe fiscale la bugetul local și se angajează să îngrijească pomii fructiferi.

Puieţii pot fi preluaţi doar personal, fără înscriere, pe baza unui act de identitate, în zilele de marţi, miercuri şi joi (4-6 aprilie) între orele 9-14 de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului nr. 22), pe principiul „primul venit, primul servit”.

În acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea alege dintr-un număr total de aproape 1.300 de puieți de diferite soiuri: meri, peri, pruni, cireşi, vişini, caişi, piersici.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio