Ştiri locale

Protocol de colaborare pentru identificarea şi valorificarea de noi resurse de apă minerală în judeţul Covasna

Consiliul Judeţean Covasna a perfectat încheierea unui contract de colaborare cu Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A., în vederea demarării procedurilor de identificare şi valorificare a unor noi resurse de apă minerală naturală sau terapeutică.

Cele două părţi îşi propun, printre altele, să desfăşoare acţiuni în vederea identificării şi deschiderii de noi perimetre de prospecţiuni şi explorare pentru exploatarea şi valorificarea resurselor naturale de apă minerală de pe teritoriul judeţului Covasna şi să contribuie la dezvoltarea economică a zonei prin diversificarea activităţilor de exploatare a resurselor de apă minerală şi crearea facilităţilor pentru capacităţi de îmbuteliere şi punere pe piaţă.

Publicitate

Printre obiective se mai numără, de asemenea, organizarea de acţiuni de conştientizare a populaţiei cu privire la beneficiile generate de exploatarea durabilă a resurselor de apă minerală şi modalităţile concrete prin care comunitatea locală poate interveni pentru protejarea acestora.

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a precizat că valorificarea izvoarelor de apă minerale, a mofetelor, precum şi a băilor tradiţionale secuieşti reprezintă un pilon important în strategia de dezvoltare a sectorului turistic şi a sectoarelor conexe.

„Unul dintre obiectivele noastre este valorificarea potenţialului izvoarelor de ape minerale, a mofetelor, precum şi a băilor tradiţionale secuieşti din judeţul Covasna. Tocmai de aceea am propus încheierea unui protocol de colaborare cu Societatea Naţională a Apelor Minerale, pentru a desfăşura acţiunile necesare în vederea identificării şi deschiderii de noi perimetre de prospecţiuni şi explorare pentru exploatarea şi valorificarea resurselor naturale de apă minerală. Totodată considerăm că este nevoie de acţiuni de conştientizare a populaţiei despre beneficiile generate de exploatarea durabilă, dar şi protejarea resursei de apă minerală”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Jakab Istvan Barna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio