Ştiri locale

Protecţia Consumatorilor a închis temporar Conacul Gaál Kúria din Dalnic. Amendă de 7.200 de lei pentru neregulile constatate

Proprietarii Conacului Gaál Kúria din Dalnic au fost amendați de Protecția Consumatorilor Covasna cu suma de 7.200 de lei, iar activitatea localului a fost sistată temporar, în urma unui control derulat săptămâna trecută.

Comisarii OPC au descoperit, printre altele, produse alimentare cu termen de valabilitate depășit și fără elemente de identificare, grupuri sanitare cu igrasie și vopsea exfoliată de pe pereți, iar localul funcționa fără autorizație emisă de Primărie.

În urma neregulilor constatate, pe lângă amendă, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor de cazare și restaurant, precum și închiderea locului de joacă pentru copii.

Construit în 1844 și renovat în 2014, Conacul Gaál Kúria din Dalnic poate găzdui 26 de persoane în 3 clădiri, având 12 camere în total.

Pe site-ul localului, proprietarii susțin că preparatele servite la restaurantul conacului „sunt pregătite cu suflet de femeile din sat, care gătesc cele mai specifice delicii culinare transilvănene”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio