Programul „Mai mult decât un loc pe hartă” al Fundaţiei Comunitare Covasna continuă și în acest an. Înscrierile se fac până pe 21 aprilie
Fundaţia Comunitară Covasna a lansat săptămâna trecută o nouă ediţie a programului de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”, prin care finanțează excursii şcolare de o zi, cu scopul de a întări colectivul claselor participante, iar elevii să ajungă să cunoască mai bine județul în care trăiesc.
Programul se adresează tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ, iar de anul trecut bugetul a fost dublat, fiind alocată suma de 20.000 de lei. Fiecare proiect declarat eligibil va putea obţine o finanţare cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, prioritate având cele care vor include vizite la întreprinderi locale (atelier de meșteșuguri tradiționale, agricultor, unități industriale, firme de prestări servicii, etc.) sau întâlniri nonformale cu persoane talentate.
Sumele obţinute vor putea fi folosite pentru decontarea cheltuielilor de drum, respectiv combustibil, bilete de tren şi autobuz, în vreme ce taxele de intrare la muzee, expoziţii, etc., vor fi achitate de inițiatorii proiectelor.
Termenul limită pentru înregistrarea aplicațiilor este 21 aprilie. Clasele interesate trebuie să descarce și să completeze un formular tip, disponibil AICI, care trebuie să conțină şi semnătura directorului unităţii de învăţământ din care elevii fac parte. Formularul trebuie predat la sediul Fundației din Sfântu Gheroghe, str. Bisericii nr.1A, împreună cu CV-ul însoțitorului elevilor.
Rezultatele vor fi publicate în data de 26 aprilie, iar excursiile urmând să fie organizate în perioada aprilie – iunie 2023.
Clasele interesate pot obține informații suplimentare la adresa de e-mail: hka@hka.ro, sau la numărul de telefon: 0267 351 959.
Programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, a fost iniţiat în urmă cu mai mulți ani, după ce membrii Fundaţiei Comunitare Covasna au constatat că mulţi copii provin din familii cu venituri reduse şi nu îşi permit să plătească excursii, iar unii nu cunosc judeţul pentru că părinţii lor aleg alte destinaţii din ţară sau străinătate atunci când planifică vacanțele.
Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2010, la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri ai unor organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să îşi investească resursele în domenii importante precum educaţia, sănătatea, protecţia mediului, cultura, economia şi sportul.
(Ioana Ardeleanu)