Meteo

Prognoza meteo: Temperaturi ridicate şi şanse mici de lapoviţă şi ninsoare

Meteorlogii anunţă o săptămână blândă pentru luna ianuarie, cu temperaturi ridicate şi doar momente răzleţe de lapoviţă şi ninsoare în zona montană. Ceaţa este singurul fenomen supărător al dimineţilor viitoare.

Luni

În zonele joase din vest, nord-vest și centru, local vor persista nebulozitatea stratiformă și ceața, ce vor putea fi asociate izolat cu burniță sau fulguieli, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În restul teritoriului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale, cerul va fi variabil, iar nori joși și ceață vor apărea mai ales pe timpul nopții, îndeosebi în Câmpia Română. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile intramontane și 0…2 grade pe litoral.

Marţi

În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate stratiformă și se va forma ceață, ce vor persista pe arii restrânse, iar în restul țării cerul va fi variabil în mare parte din interval. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale caracteristice în prima jumătate a lunii ianuarie în majoritatea zonelor. Astfel temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -9 și 0 grade.

Miercuri

În zonele joase de relief din sudul și estul țării va persista nebulozitatea stratiformă și local se va semnala ceață, asociate izolat cu burniță. În restul țării cerul va fi variabil, iar ceața va apărea pe arii restrânse dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jur de -12 grade, dar și mai ridicate spre 3…4 grade în dealurile vestice și pe litoral.

Tendinţa joi – duminică

Vremea va fi predominant închisă cu nori joși și ceață îndeosebi în sud și est, iar spre sfârșitul intervalului în vest și nord va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an.

Publicitate
banner we radio