Ştiri

Prognoza meteo pentru următoarele zile. De când se încălzeşte vremea

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în continuare rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea pe spaţii restrânse în centru şi sud şi doar la amiază, la deal şi munte, valorile termice se vor apropia de mediile climatologice ale acestei datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile estice, dar temporare şi în cele sudice şi centrale. În zonele joase, local, va fi ceaţă, asociată şi cu chiciură. Vântul va sufla în general slab, exceptând sudul Banatului unde va fi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, iar cele minime se vor situa între -18…-16 grade în estul Transilvaniei şi -3…-2 grade în Dealurile de Vest.

DUMINICĂ. La munte şi în regiunile vestice şi nord-vestice valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, dar în restul teritoriului vremea va fi încă rece, geroasă local, dimineaţa şi noaptea, în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări în estul şi sud-estul țării, iar noaptea şi în sud. În zonele joase de relief, pe spaţii mici, va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură sau fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade și 7 grade, iar cele minime între -18…-16 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -2…-1 grad în dealurile din Banat și Crișana.

LUNI. În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă, iar pe arii restrânse va fi ceață asociată cu depunere de chiciură și trecător cu fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin, iar ceaţa se va semnala, dimineața și noaptea, în special în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime se vor situa între -13 și -3 grade, mai scăzute în depresiuni spre -19….-17 grade.

MARTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile extracarpatice. Local în zonele joase, îndeosebi din sud, centru şi est va fi ceață asociată cu depunere de chiciură și posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime între -12 și -2 grade, mai scazute in Transilvania.

MIERCURI, JOI, VINERI. În cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în jurul sau uşor peste mediile climatologice ale perioadei.
Probabilitatea de apariţie a precipitațiilor va fi redusă, iar în zonele joase de relief, local şi temporar va mai fi ceață.

Publicitate
banner we radio