Meteo

Prognoza meteo pentru ultima săptămână de vară. Scăpăm de caniculă și vin ploile

Finalul lunii august vine cu ploi în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime scad în comparație cu zilele trecute.

Săptămâna va începe cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Termometrele vor indica valori maxime de la 26 de grade în depresiuni, până la 36 de grade Celsius în Lunca Dunării. Norii se vor aduna la deal și la munte, prin vestul, centrul și nordul țării unde vor aduce ploi torențiale, tunete și fulgere. Vântul va avea intensificări în acele zone, dar și în sud și sud-est.

În Transilvania media temperaturilor maxime va fi în scădere până pe 28 august și vor ajunge la 28 de grade. Ulterior, maximele vor varia între 27 și 29 de grade. Minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 12 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

În Banat Până pe 28 augusttemperaturile maxime scad ușor, spre 29 de grade. Spre sfârșitul săptămânii mediile diurne vor fi caracterizate de o oscilare ușoară, între 29 și 31 de grade. Media minimelor termice va fi ușor în scădere, situându-se în jurul valorii de 15 grade. Ploile, în general slabe, vor fi prezente în intervalul 26-28 august.

În Crișana Mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă, iar temperaturile vor oscila ușor în jurul a 29 de grade. Minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 26-28 august.

În Maramureș Temperatura maximă va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, după care mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade. Media minimelor termice va fi de 15…16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 13 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

În Moldova Temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat, în prima parte a săptămânii, iar media minimelor termice va fi de 15…16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

În Dobrogea Variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul valorii medii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, și vor scădea spre o medie de 18 grade în 29 august, medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

În Muntenia Vremea se va răci ușor și treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 31 de grade. Temperaturile minime vor scădea spre o medie în jurul a 15 grade în data de 30 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

În Oltenia Vremea se va răci ușor în data de 29 august, iar temperaturile vor ajunge în medie până la 30 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, media valorilor maxime se va menține în jurul a 29 – 30 de grade. Minimele vor scădea ușor spre sfârșitul intervalului, ajungând la 16 grade. Șansele de precipitații vor fi foarte reduse.

La munte Temperaturile maxime vor fi într-o ușoară scădere, până la 18 grade. Minimele vor avea o evoluție similară și vor  ajunge la 10 grade. Ploile sunt posibile pe 29 august, iar până la sfârșitul intervalului precipitațiile vor fi reduse.

Publicitate
banner we radio