Meteo

Prognoza meteo în perioada 19 – 25 august: se întorc ploile şi ne aşteaptă schimbări bruște de temperatură

Vremea va prezenta schimbări considerabile de temperatură în intervalul 19 – 25 august. Sunt așteptate precipitații sub formă de ploi torențiale, iar perioadele caniculare vor alterna cu intervale în care temperaturile vor scădea în timpul zilei cu peste 10 grade Celsius la nivel național. Șansele de apariție a ploilor vor fi mai mari după 20 august, potrivit meteorologilor.

ÎnTransilvania până marţi, 20 august, vremea se va încălzi ușor urmând să se înregistreze, în medie, în jur de 30 de grade, apoi va urma o răcorire treptată a vremii, astfel că după data de 21 august probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.

În Banat valorile diurne vor crește până spre 32 de grade, în data de 19 august. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 28 de grade. Minimele vor scădea spre 14 grade, urmând să crească spre 18 grade, în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii va conduce la scăderea minimelor spre valori în jurul a 14 grade, în medie, la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată spre sfârșitul intervalului (în datele de 23 și 24 august).

În Crișana vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel că, în data de 19 august, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. Va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele 2 zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade. În 19 și 20 august media minimelor va crește spre 16 grade, apoi va scădea din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în tot intervalul.

În Maramureș vremea se va încălzi ușor, astfel că în data de 19 august se vor înregistra în jur de 30 de grade, apoi în zilele de 24 și 25 august se va răci din nou, până spre 24…25 de grade. Minimele vor crește ușor și treptat, până spre 16 grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârșitul intervalului să nu se mai depășească în medie 13….14 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată după data de 19 august.

În Moldova temperaturile maxime vor crește treptat până spre 32 de grade în data de 20 august, apoi vor scădea din nou până la valori medii în jurul a 26 de grade în data de 25 august. Media minimelor va crește ușor până spre 16…17 grade în data de 21 august, pentru ca ulterior, o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea a 14 grade în data de 25 august. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată după data de 20 august.

În Dobrogea până în data de 20 august variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra o medie a maximelor în jurul a 29 de grade. După data de 20 august și până spre sfârșitul intervalului, maximele vor scădea ușor, astfel că media regională va fi de 27…28 de grade. Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor astfel că vor crește iar la 19…20 de grade în 21 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre 18 grade în medie până la sfârșitul intervalului de prognoză.

În Muntenia vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta până spre o medie în jurul a 34 de grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca, la sfârșitul intervalului (în data de 25 august) media regională a temperaturilor maxime să nu mai depășească 28…29 de grade. Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19…20 de grade la începutul intervalului, spre medii în jurul a 16 grade în data de 18 august, apoi vor crește ușor spre 18 grade în data 21 august, pentru ca ulterior să scadă spre 16 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză.

În Oltenia vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, urmând ca media maximelor să atingă până la 32 de grade în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii ce va surveni după data de 20 august va conduce la scăderea temperaturilor maxime până la sfârșitul intervalului spre 28 de grade, în medie. Ulterior temperaturile minime vor crește ușor spre o medie regională în jurul a 18 grade în data de 21 august, apoi acestea vor scădea din nou spre 15…16 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată după data de 24 august.

La munte temperaturile maxime vor crește ușor până spre 21 de grade în data de 20 august, pentru ca ulterior o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea unor maxime în jurul a 21 de grade pe tot parcursul intervaului 21 -25 august. În ceea ce privește minimele, acestea vor scădea de la 15…16 grade în primele zile ale intervalului, spre 8 grade în data de 18 august, apoi vor crește ușor spre medii în jurul a 12 grade în data de 20 august. Ulterior, vremea se va răcori din nou, urmând ca, în medie, până la sfârșitul intervalului să nu se mai depășească 8…9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată după data de 20 august.

banner we radio