Ştiri locale

Procurorii au primit rezultatele probelor ADN de la câinii care l-ar fi atacat pe Áron, dar nu le vor face publice decât la închiderea dosarului

Ancheta în cazul copilului atacat de câini pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe se apropie de final. După mai multe luni de așteptări, procurorii covăsneni care se ocupă de caz au primit rezultatele probelor ADN prelevate de la cei 8 câini despre care se presupune că l-au atacat pe Áron în luna februarie a anului trecut, în timp ce copilul se întorcea de la şcoală spre casă. Cu toate acestea, procurorii spun că nu  vor face publice rezultatele expertizei decât la închiderea dosarului.

Expertiza, prima de acest fel solicitată în județul Covasna, era necesară pentru a se stabili dacă proprietarul câinilor, un medic veterinar care locuiește chiar în apropierea zonei în care s-a produs atacul, și care l-a găsit pe copil într-o baltă de sânge, este vinovat pentru „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.

Ultimul termen stabilit de experți pentru comunicarea rezultatelor (31 martie 2023) a expirat de mult, asta după ce anterior se comunicase că expertiza genetică se va finaliza până la sfârșitul lunii noiembrie 2022.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu, a confirmat că ancheta se apropie de final, iar dosarul va fi închis în săptămânile următoare.

„Între timp au venit rezultatele (…) În cel mai scurt timp, cu siguranță în luna iulie, se va soluționa cauza. Chiar săptămâna trecută au venit rezultatele, așa că va putea fi soluționat dosarul”, ne-a declarat Ionel Pădurariu, care a mai precizat că rezultatele vor fi făcute publice la momentul închiderii dosarului.

Amintim că Áron a fost atacat de câini în data de 15 februarie 2022, pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, fiind descoperit de un vecin, într-o baltă de sânge. Acesta l-a luat pe copil în casă, i-a făcut duș cu apă caldă, i-a spălat rănile, l-a învelit într-o pătură și i-a pregătit un ceai. Ambulanța chemată la fața locului l-a dus pe copil de urgență la spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, însă pentru că rănile sale erau extrem de grave, personalul medical a decis ca acesta să fie transferat la Spitalul Clinic de Copii din Brașov.

Pe numele bărbatului, care are 8 câini considerați periculoși sau agresivi, a fost deschis dosar penal, acesta fiind inițial plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bărbatul a declarat încă de la început că animalele sale nu aveau cum să scape din curte și să îl rănească pe copil.

Anchetatorii au ridicat câinii şi i-au transportat la un adăpost pentru continuarea cercetărilor, fiindu-le prelevate probe ADN pentru a se stabili dacă unul sau mai mulți au reușit să scape din curtea casei şi să îl atace pe copil.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio