Ştiri locale

Primul copil născut în 2020 la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe este fetiță

Primul bebeluș venit pe lume în acest an la secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe este fetiță, s-a născut în data de 3 ianuarie și a primit scor 10 Apgar la naștere, iar în ziua de Ajun și în cea de Crăciun au venit pe lume 3 copii.

Reprezentanții maternității au precizat că atât proaspetele mămici cât și micuții sunt sănătoși.

„Pe data de 1 ianuarie nu am avut nou-născuți la Spitalul Județean de Urgență, primul bebeluș a venit pe lume în acest an în data de 3 ianuarie. Este vorba despre o fetiță care a primit la naștere scor 10 Apgar. În data de 24 decembrie 2019, la ora 21:00, s-a născut un copil, mămica este din Sfântu Gheorghe, iar pe data de 25 decembrie s-au născut doi copii, mămicile sunt din Hetea și Araci”, ne-au precizat reprezentanții spitalului.

Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe dispune de 33 de paturi, dintre care 4 la Terapie Intensivă, 14 pentru compartimentul Prematuri și 15 la Nou-născuți.

Inaugurată oficial în urmă cu doi ani, secția a fost renovată şi modernizată după un model american, iar în prezent dispune de 3 medici specialiști în neonatologie și de un medic pediatru primar, specialist în neonatologie.

Conducerea spitalului a precizat la vremea respectivă că aripa de terapie a acestei secţii, unde sunt trataţi copiii născuţi prematur şi mamele care nasc prin cezariană, este una dintre cele mai moderne din ţară.

(Ioana Ardeleanu)

banner we radio