Ştiri locale

Primarul stațiunii Covasna, Gyerő József: „A fost un an cu multe posibilități de finanțare; ar putea fi un început pentru a îmbunătăți lucrurile în viitor”

Anul care se apropie de final poate reprezenta un început pentru a aduce îmbunătățiri importante în ceea ce privește dezvoltarea localităților, având în vedere multiplele posibilități de finanțare ivite, afirmă primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

Localitatea a depus mai multe cereri de finanțare în cadrul programelor derulate la nivel național, și a câștigat 5 proiecte în cadrul programului Anghel Saligny, în valoare totală de aproape 27 de milioane de lei, banii urmând să fie utilizați pentru asfaltarea și reabilitarea mai multor străzi.

Publicitate

„Rezumându-mă doar la anul acesta, pot să apreciez că a fost un an cu multe posibilități la nivelul unor programe lansate de către Guvernul României, și ca urmare a lansării unor programe finanțate prin PNRR. Anul acesta pot să zic că ar putea să fie un început pentru a îmbunătăți lucrurile în viitor, în condițiile în care administrațiile publice sunt într-adevăr implicate și au dorința aceasta de a dezvolta localitățile. Prin programul Anghel Saligny am câștigat 5 proiecte, dar mai important este faptul că vom putea să facem niște investiții care se ridică la nivelul sumei de circa 27 de milioane de lei. Ele țin de reabilitarea infrastructurii de bază, noi am aplicat pentru asfaltarea unor drumuri. Am depus cereri de finanțare și pe PNRR, și ne bucurăm de aceste șanse pe care le considerăm serioase, și care ne promit o zi de mâine mult mai bună. Desigur, trebuie să lucrăm ca să le și implementăm și să finalizăm acele lucrări, fiindcă pe parcurs – din experiența pe care o avem cu proiectul POR, cu acele 11 străzi – te lovești de niște piedici birocratice, tehnice, pe care nu le prevezi la început de drum. Dacă abandonezi pe parcurs, și e foarte ușor să abandonezi, până la urmă suferă colectivitatea. Avem speranța că în anii viitori, implementând aceste proiecte, putem să îmbunătățim situația de lucru în orașul Covasna”, ne-a spus primarul Gyerő József.

Potrivit edilului, pași importanți s-au făcut și în ceea ce privește colectarea datoriilor pe care unii locuitori le-au acumulat în ultimii ani la bugetul local.

„Și la nivelul posibilităților locale am făcut un pas înainte, am reușit să încasăm niște creanțe care nu au fost plătite în anii anteriori de către contribuabilii noștri, dar pot spune că oamenii sunt destul de conștiincioși, iar din punctul acesta de vedere văd o îmbunătățire a situației”, a mai spus primarul.

Edilul din stațiunea Covasna se află la al doilea mandat, fiind ales în funcție pentru prima dată în urma alegerilor din iunie 2016.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio