Ştiri locale

VIDEO. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a depus jurământul pentru al treilea mandat

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a câştigat cel de-al treilea mandat pe lista UDMR, a depus miercuri jurământul de credinţă la învestirea în funcţie, după constituirea noului Consiliu Local.

Cele două posturi de viceprimari vor fi ocupate în următorii patru ani de profesoara Sztakics Eva şi directorul Societăţii de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, aleşi din rândul consilierilor UDMR, care deţin majoritatea în forul local.

Publicitate

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, prezent la şedinţa de constituire a consiliului, i-a oferit primarului Antal Árpád o eşarfă tricoloră nouă, cu recomandarea de a o purta „cu cinste şi respect”.

Antal Árpád şi-a exprimat speranţa că la finalul acestui mandat cetăţenii municipiului „vor iubi şi mai mult oraşul” şi vor fi mai mândri de acesta. În context, a amintit că investiţiile făcute în anii anteriori, deşi nepopulare în rândul locuitorilor, au schimbat în bine imaginea oraşului şi viaţa comunităţii locale.

Noul consiliu local municipal este format din 15 consilieri UDMR şi câte doi de la PPMT, PNL şi PSD, reprezentanţii ultimelor două formaţiuni politice constituindu-se într-o singură fracţiune.

În cadrul şedinţei, consilierul PSD Rodica Pârvan şi-a exprimat dezamăgirea că după 25 de ani de democraţie, reprezentanţii comunităţii maghiare nu au fost de acord să ofere reprezentanţilor comunităţii româneşti un post de viceprimar, în condiţiile în care românii deţin o pondere de peste 25% din totalul populaţiei oraşului.

(Agerpres)

Video cu jurămintele primarului Antal Árpád şi ale noilor consilieri locali!

Publicitate
Publicitate
banner we radio