Ştiri locale

Primarul comunei Ilieni, Fodor Imre, demisionează înainte de finalizarea mandatului: „Trebuie să accept rezultatele în urma alegerilor: oamenii au vrut schimbare. Plec cu fruntea sus”.

Fostul primar al comunei Ilieni, Fodor Imre, care duminică a candidat pe listele UDMR Covasna pentru al cincilea mandat la cârma Primăriei, fiind învins în această luptă de candidatul independent Benkő Árpád-Jenő, a anunțat joi, printr-un mesaj video în limba maghiară postat pe pagina sa de Facebook (AICI), că „a înțeles mesajul” electoratului, iar în cursul săptămânii viitoare își va depune demisia, înainte de încheierea oficială a mandatului, „pentru a-i face loc” noului primar.

Acesta a declarat pentru We Radio că a ales să încheie „cu fruntea sus” cei 16 ani în care a ocupat această funcție, și că este mulțumit de realizările din această perioadă. Până în toamnă, când va fi instalat în funcție noul primar ales, atribuțiile vor fi preluate de viceprimarul comunei. 

„Încă nu am demisionat, urmează să o fac săptămâna viitoare. Trebuie să accept rezultatele în urma alegerilor din 9 iunie, și să fac loc, să poată să înceapă lucrul primarul care a fost ales duminică. Viceprimarul va prelua atribuțiile până la instalarea noului primar. Dânsul este în Consiliu, urmează să fac proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarului. Șaisprezece ani am fost primar și patru ani am fost viceprimar. Nu știu ce voi face de acum înainte, dar prima dată o să mă odihnesc, pentru că a fost o campanie foarte lungă și foarte grea, și vreau să mă ocup de familie, de fata mea”, ne-a spus Fodor Imre.

Întrebat dacă își reproșează ceva din timpul celor 4 mandate petrecute la conducerea instituției, acesta a declarat că „nu se gândește la lucruri negative”, și că a reușit să ducă la bun sfârșit proiecte importante pentru comunitate, în ciuda piedicilor apărute de-a lungul celor 16 ani.

„Nu mă gândesc la lucruri negative. În primul rând, am făcut tot posibilul, fiind o comună mică, și având în vedere proiectele, realizările care au fost, faptul că începând cu 2010 a fost criză economică, faptul că am început mandatul cu un credit de 1 milion de lei, deci trebuia să iau cam 400.000 de euro credit ca să încep sau să continui proiectele începute… Am reușit să fac rețeaua de apă potabilă în Dobolii de Jos, în Ilieni, podul peste Olt, chiar dacă se vede că s-au făcut în 3 ani, dar foarte multe comune acum au terminat proiectele prin PNDL 2. Eu sunt mulțumit de această perioadă. Am fost și sunt și momentan atașat de oameni, cunosc oamenii, dar așa a fost să fie, oamenii au vrut schimbare. Eu mi-am făcut treaba, am terminat acești 16 ani cu fruntea sus, cu realizări, și nu doar realizări palpabile, ci și cu ceea ce nu se vede cu ochiul liber. Nu ies din politică, pentru că o să fiu consilier în cadrul UDMR, urmează să discutăm toți cei care am fost aleși, pentru că majoritatea suntem în Consiliu, să vedem cum se gândesc și cum putem ajuta comunitatea”, a mai spus Fodor Imre.

Acesta a mai declarat că joi a avut ultima sa apariție publică din mandatul de primar, la manifestările organizate la Dobolii de Jos cu ocazia Zilei Eroilor, prilej cu care le-a transmis cetățenilor un mesaj de unitate. 

„Azi a fost ultima mea apariție publică, am fost în Dobolii de Jos la Ziua Eroilor, iar mesajul meu a fost să avem mare grijă de atmosfera care era între cele două etnii, să ne respectăm reciproc, să nu lăsăm să intre acele mentalități care ne-ar polariza și mai mult comunitatea. Am mulțumit comunității românești din Dobolii de Jos, și nu numai, celor care m-au sprijinit. Este o comunitate în permanentă mișcare, cu oameni venind din zona urbană, cu noi cartiere rezidențiale care vin din zona urbană și care ar vrea să aibă acele conforturi care sunt într-un oraș. Nu poți face față, pentru că dacă te uiți în Monitorul Oficial la cum sunt categorizate comunele, este o comună de rangul 3, deci mult inferioară față de celelalte. Dar, chiar și așa, a intrat un contract pentru canalizare, cu o sumă de 10 ori mai mare decât ni se cuvenea, pentru că politicul a înțeles că este o necesitate și trebuie să se aprobe. Dar, ceea ce e sigur, nu poți să faci de pe o zi pe alta”, a conchis fostul primar. 

Fodor Imre a câștigat primul mandat de primar al comunei Ilieni în 2008. La alegerile locale din 9 iunie, a pierdut în fața contracandidatului său independent Benkő Árpád-Jenő, după ce a obținut doar 499 de voturi  (40,6%). 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio