Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Suntem într-o scădere ușoară în ceea ce priveşte incidența cazurilor în Sfântu Gheorghe”

Municipiul Sfântu Gheorghe a ajuns pe un „platou” în ultima săptămână, în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de coronavirus la mia de locuitori, spune primarul Antal Árpád, care a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că se observă chiar o uşoară scădere.

Potrivit acestuia, miercuri incidenţa cumulată a cazurilor, fără focare, a ajuns la 5,62 la mia de locuitori în Sfântu Gheorghe, iar edilul subliniază că în continuare este important ca numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 să scadă.

Publicitate

„În municipiul Sfântu Gheorghe în ultima săptămână am fost pe un platou. Am spus de foarte multe ori: întrebarea este dacă de la acest platou vom merge în sus sau în jos, deci dacă va crește sau va scădea rata incidenței. Deocamdată pot spune că suntem într-o scădere ușoară, ieri am ajuns la 5,62 la mia de locuitori ca rată de incidență fără focare în municipiul Sfântu Gheorghe, și eu sper că în continuare acest trend va rămâne descrescător, chiar dacă nu vorbim despre o scădere foarte semnificativă, dar este important că deocamdată nu mergem în sus, ci mergem în jos”, a spus primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a situat constant peste 6 la mia de locuitori în ultimele săptămâni la Sfântu Gheorghe, potrivit datelor DSP Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio