Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Pe termen lung unul dintre punctele forte ale oraşului va fi tocmai faptul că nu am permis construcţii la modă”

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan mai multe proiecte pentru crearea de blocuri și locuinţe pentru tineri, însă dezvoltarea municipiului se va realiza într-un mod organic, a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă recentă.

Potrivit acestuia, de-a lungul timpului au existat presiuni din partea unor investitori care doreau să obțină autorizații de construcție pentru blocuri sau locuine care nu se încadrau în normele de Urbanism.

Publicitate

Edilul a precizat că, pe termen lung, unul dintre atuurile municipiului va fi tocmai acela că Primăria nu a permis realizarea unor astfel de construcții.

„Oraşul s-a dezvoltat în ultimii ani şi se va dezvolta organic, cred eu, și asta este cel mai important, să nu fie dezvoltări haotice. Sunt presiuni foarte mari pe noi, nu este uşor să îi refuzăm pe cei care vor să construiască blocuri de 12 etaje, să aprobe PUZ-uri şi să construiască locuinţe foarte aproape unele de celelalte, dar eu cred că pe termen lung unul dintre punctele forte ale oraşului va fi tocmai acest lucru: că nu lăsăm să se facă aceste construcţii care astăzi sunt la modă. Noi nu vrem să ne batem cu Braşovul, noi vrem să avem şi să oferim altceva decât poate oferi Braşovul. Sun necesare blocuri, de acord, şi o să şi consturim, dar vom fi atenţi la regimul de înălţime al acelor blocuri, la gradul de ocupare al terenului şi aşa mai departe, pentru că un teren poate fi ocupat în proporție de 60% de o construcţie, sau doar 20%, şi este o diferenţă foarte mare”, a explicat primarul.

Autorităţile locale au anunțat recent că vor înfiinţa un cartier de locuinţe pentru tineri pe terenul unei foste ferme avicole aflată la ieşirea din municipiu spre Ilieni, care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 7 hectare. Proiectul face parte dintr-un amplu plan de dezvoltare care mai prevede construirea de locuinţe ANL, dar și construirea a 35 de case la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Şugaş Băi, şi locuinţe sociale pentru persoane dezavantajate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio