Ştiri locale

Primarul Antal Árpád îi invită la discuţii pe comercianţii care susţin că au avut pierderi de pe urma lucrărilor la străzi

Administratorii unor firme care au sediile în strada Ciucului din Sfântu Gheorghe, a cărei modernizare a fost demarată în toamna anului 2021, se plâng că nu își pot desfășura activitatea din cauza lucrărilor de asfaltare finală, care au loc în această perioadă, și vor să ceară despăgubiri.

Într-un interviu la We Radio, răspunzând la întrebările venite din partea ascultătorilor, primarul Antal Árpád s-a arătat dispus să poarte discuții cu reprezentanții acestor societăți, pe care i-a invitat să se prezinte la sediul Primăriei pentru a dovedi că cifra de afaceri a scăzut pe durata lucrărilor.

„Se poate veni la Primărie, pot să am o discuție cu cei care reclamă acest lucru. Am mai avut aceste discuții și cu alte firme și întotdeauna am venit cu o propunere concretă, le-am spus: haideți să vedem care a fost cifra de afaceri a firmei dvs. înainte de începerea lucrărilor, care a fost cifra de afaceri în timpul lucrărilor, vă dăm reducere de impozit, sau găsim o soluție, ca să vă compensăm pe perioada lucrărilor, dar haideți să vedem care va fi cifra de afaceri după finalizarea lucrărilor, și atunci, să fiți de acord să plătiți un impozit în plus. Nu a fost nimeni de acord. Am această propunere și în acest caz, să vină la Primărie, să avem o întâlnire, discutăm concret, dar nu putem niciodată să discutăm doar pe perioada lucrărilor. Vedem ce a fost înainte, ce este în timpul lucrărilor și ce va fi după”, a spus primarul.

Modernizarea străzii Ciucului este inclusă în Planul de Mobilitate Urbană și face parte dintr-un amplu proiect european care mai cuprinde și străzile Fabricii, Stadionului, Nicolae Iorga, Grigore Bălan și trotuarele de pe străzile Lunca Oltului şi Păiuş David, lucrări care trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio