Ştiri locale

Primarul Antal Árpád după accidentul mortal de pe strada Vânătorilor: „Împotriva nebunilor e foarte greu să iei decizii corecte”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, admite că mulți șoferi circulă cu viteză prea mare pe strada Vânătorilor, acolo unde duminica trecută un tânăr de 29 de ani a fost accidentat mortal în timp ce se afla pe motocicletă.

Edilul afirmă că zona este semnalizată corespunzător, există două limitatoare de viteză, oglinzi stradale, în intersecții sunt amplasate indicatoare „Stop”, iar trecerile de pietoni sunt marcate corespunzător, cu toate acestea, unii șoferi nu respectă semnele de circulație.

Publicitate

Întrebat ce măsuri s-ar putea lua pentru a reduce riscul producerii unor astfel de tragedii pe viitor, primarul a declarat că deși „se pot lua decizii mai dure”, „împotriva nebuniei e foarte greu să iei decizii administrative”.

„Acolo a fost drum pietruit, acum problema este că e drum asfaltat și că unii sunt nebuni, iar împotriva nebunilor e foarte greu să iei niște decizii care să fie și corecte. Copiii mei trec zilnic pe strada unde a fost lovită motocicleta respectivă, eu trec zilnic pe acolo, stau în zona respectivă. Într-adevăr, pe acea stradă de multe ori mașinile merg cu viteză, de aceea am și pus două limitatoare, dincolo de faptul că sunt oglinzi în intersecții, este marcată trecerea de pietoni, se vede, este indicator STOP, este indicator de trecere de pietoni. Se mai pot lua decizii care să fie și mai dure dar trebuie să găsești întotdeauna un echilibru pentru cât disconfort creezi pentru oamenii normali care folosesc strada zilnic, iar împotriva nebuniei e foarte greu să iei decizii administrative. Împotriva unuia care merge cu 130 km/h nu știu ce decizie poți să iei. Pui limitatoare dar el va merge cu 70 km/h, deci oricum l-ar fi ucis pe motociclist și dacă mergea cu 50 sau 70 km/h. Nu doar viteza conta în această speță, dar făcând acest lucru (montarea de limitatoare – n.r.) creezi foarte mult disconfort altora, și aici trebuie să găsești echilibrul. Evident, întotdeauna viața omului este pe primul loc, fără dar și poate, dar aceste decizii le iau întotdeauna pe baza propunerilor specialiștilor, adică nu sunt primarul care se pricepe la toate. Dacă specialiștii spun că într-o intersecție trebuie să mai punem ceva, punem”, a explicat primarul într-o conferință de presă.

Amintim că duminica trecută, în jurul orei 11:30, un motociclist în vârstă de 29 de ani a fost accidentat mortal de o mașină la volanul căreia se afla un tânăr de 21 de ani.

Martorii spun că șoferul avea 130 km/h, și ar fi trecut prin intersecții fără să oprească la semnele „Stop”.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Facebook / Sepsi Radio

Publicitate
banner we radio