Ştiri locale

Primarul Antal Árpád despre investițiile în zona Gării: „Refuz categoric să spună cineva că e o zonă periferică, neaflată în atenția Municipalității!”

În ultimii mai bine de 10 ani, autoritățile locale au realizat mai multe investiții în zona Gării din Sfântu Gheorghe, vizând, printre altele, iluminatul public, reabilitarea termică a blocurilor și amenajarea de locuri de parcare, iar lucrările de reabilitare și modernizare continuă.

Într-un interviu la We Radio, primarul Antal Árpád le-a răspuns locuitorilor orașului care afirmă că zona Gării din municipiu este „o zonă periferică defavorizată, fără trotuare sau locuri de joacă pentru copii”.

„Dacă ar fi să numărăm investițiile: podul peste Olt din zona Gării a fost modernizat în 2012, investiția cu trotuarul de pe Păiuș David, iluminatul public în toată zona, a fost modernizată clădirea Gării CFR, trecerea peste calea ferată, primele și cele mai multe investiții pe reabilitare termică au fost în zona Gării, pe strada Armata Română s-au creat locuri de parcare, se lucrează la lac… Eu nu spun că totul este rezolvat, nicăieri nu este totul rezolvat în oraș, dar refuz categoric să spună cineva că zona Gării este o zonă periferică neaflată în atenția Municipalității”, a spus primarul Antal Árpád.

În zona Gării există 4 terenuri de joacă pentru copii. Iluminatul public a fost complet reabilitat, fiind implementat un sistem inteligent de telegestiune, care permite controlul şi reglarea de la distanță a intensității luminoase pentru fiecare lampă în parte, iar lucrările de reabilitare a trotuarelor sunt gata în proporție de aproximativ 80%, potrivit autorităților locale. În prezent, sunt în curs de proiectare lucrările de reabilitare a străzii și trotuarelor din str. Prieteniei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio