Ştiri locale

Primarul Antal Árpád despre demolarea fostului Hotel Bodoc: „Am încercat să includem și alte investiții la demolare. O să fie o lucrare mai complexă”

Proiectul pentru demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe a fost finalizat, iar în prezent angajații Primăriei verifică documentația tehnico-economică, înaintea demarării lucrării, a declarat primarul Antal Árpád în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, lucrarea rămâne în continuare o prioritate pentru Municipalitate, însă va fi una complexă, necesitând o serie de investiții care nu au fost prevăzute în planurile inițiale.

Publicitate

„Proiectul de demolare este pe masa colegilor care trebuie să îl verifice, dar până acum pur și simplu nu au avut timp, au fost proiecte mult mai urgente, cu termene stricte. Fiecare proiect trebuie verificat din punct de vedere tehnic, al costurilor și așa mai departe. Proiectantul a pus niște costuri, dar noi trebuie să le verificăm înainte să acceptăm. Și la demolare e aceeași procedură ca la construcție. Acum am mai încercat să includem alte investiții la demolare, pentru că e acolo un transformator care ar trebui mutat, ar trebui să fie în partea aceea și investiții, că dacă nu, licităm, vin două firme și se calcă pe picioare, se ceartă, deci o să fie o lucrare mai complexă”, a explicat primarul.

Clădirea cu zece etaje din centrul municipiului, rămasă în paragină mai mulți ani, a fost cumpărată de autoritățile locale în 2014, cu suma de 745.000 de euro, de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care îl cumpărase în 2003 împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement “Oltul”.

Autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a reabilita hotelul şi de a amenaja spaţii pentru birouri, o sală modernă de conferinţe şi un centru wellness de patru stele, însă din lipsa fondurilor și a unui partener privat interesat, au decis scoaterea la licitație a clădirii pentru suma de un milion de euro.

După patru licitații eșuate, în ciuda faptului că preșul de vânzare a fost redus până aproape de cel de achiziție, Primăria a decis să demoleze clădirea şi să construiască în locul ei un centru multicultural şi de tineret, care va avea, printre altele, o bibliotecă ultramodernă şi o sală de concerte unică în ţară.

La începutul acestui an, autoritățile locale anunțau că demolarea fostului hotel va fi marcată printr-un „super eveniment” care va include, printre altele, un spectacol în aer liber, momentul simbolizând începerea unei noi epoci în viaţa oraşului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio