Sport, Ştiri locale

Primarul Antal Árpád despre decizia în cazul Sepsi OSK: „Este o decizie scandaloasă, iresponsabilă și inacceptabilă! Vom sesiza UEFA”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a reacționat cu indignare în urma deciziei de joi a Comisiei de recurs din cadrul FRF, de rejucare a partidei dintre Sepsi OSK și FC U Craiova 1948.

Într-o postare pe Facebook, edilul a catalogat decizia drept „scandaloasă, iresponsabilă și inacceptabilă”, întrucât încurajează xenofobia, și a precizat că în zilele următoare comunitatea maghiară va face apel la UEFA.

Publicitate

„Suntem profund indignați de faptul că Federația Română de Fotbal continuă să nu ia măsuri împotriva xenofobiei, ba dimpotrivă prin această decizie încurajează manifestările xenofobe pe stadioanele din România. Pentru noi, acest lucru este inacceptabil și nu îl vom permite. Vom face apel la UEFA pe această temă, pentru că este o decizie scandaloasă, iresponsabilă și inacceptabilă!”, a transmis Antal Árpád.

Și oficialii lui Sepsi OSK s-au declarat șocați. Directorul general al clubului din Sfântu Gheorghe, Hadnagy Attila, a declarat că prin decizia sa, FRF legalizează xenofobia. Detalii AICI.

La rândul său, vicepreședintele clubului, Kertesz David, a anunțat că echipa patronată de către Dioszegi Laszlo va merge la TAS după decizia Comisiei de Recurs în cazul rejucării meciului cu FC U Craiova.

„Nu se respectă regulile. De acum încolo ce vom face? Orice decizia poate fi atacată. E incredibil. Nu o să mai jucam nici pe ploaie, nici pe vânt. Când o să fim conduși cu 0-3, o să pun și eu suporterii să strige, pentru că sigur vom rejuca meciul. Nu se poate așa ceva, este inadmisibil. Lupta pentru play-off rămâne deschisă! Mai sunt două meciuri, vom juca și partida cu FC U Craiova, dar cert este că nu lăsăm lucrurile așa și mergem la TAS”, a spus Kertesz David.

După mai multe amânări, Comisia de recurs a decis joi rejucarea partidei și reducerea sancțiunii aplicate echipei Sepsi OSK de la 25.000 de lei la 10.000 de lei. În schimb, a menținut sancțiunile aplicate echipei oltene (22.500 de lei amendă și 6 etape fără spectatori în tribune).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio