Ştiri locale

Primarul Antal Árpád de Ziua Națională: „Este în interesul nostru, al tuturor, să trăim în pace, armonie și sprijin reciproc în Sfântu Gheorghe”

În acest an, pentru a marca Ziua Națională a României, Primăria Sfântu Gheorghe a decorat instalația #SEPSI din Piaţa Centrală cu o imagine a Marii Adunări Naționale din Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, având alăturat textul proclamației în limbile română și maghiară.

Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul Antal Árpád a vorbit despre importanța dialogului dintre cele două comunități – română și maghiară – pentru ca acestea să își poată accepta reciproc sărbătorile naționale, dincolo de nemulțumiri și diferențe.

Publicitate

„În această zi, #SEPSI poartă o fotografie a Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, cu textul proclamației în limbile română și maghiară. În acest fel, ne amintim cu toții de promisiunile și angajamentele făcute cu mai bine de o sută de ani în urmă, semnalând în același timp că nu le uităm și considerăm că este important ca statul român să le respecte atât față de comunitatea maghiară, cât și față de alte comunități naționale. Este în interesul nostru, al tuturor, să trăim în pace, armonie și sprijin reciproc în Sfântu Gheorghe – cu atât mai mult în aceste vremuri dificile. Cheia unei coexistențe pașnice este să discutăm problemele noastre comune, să ne angajăm într-un dialog autentic cu privire la evenimentele din trecut, astfel încât să ne putem în sfârșit saluta de sărbătorile naționale, depășind nemulțumirile și diferențele noastre”, a scris primarul Antal Árpád.

În mesajul său, edilul a vorbit și despre relațiile de prietenie româno-maghiare, precizând că între cele două comunități nu există discordie, chiar dacă unele persoane din alte zone au încercat de-a lungul timpului „în zadar să creeze tensiuni”.

„Împreună cu acei vecini, colegi sau chiar rude de altă etnie cu care avem o prietenie sinceră, știm și simțim că Sfântu Gheorghe este casa noastră, că nu există discordie între noi, că oamenii din alte zone încearcă în zadar să creeze tensiuni și să ne incite unii împotriva altora. Dacă avem dezacorduri, le putem rezolva singuri, nu avem nevoie de provocatori extremiști veniți din altă parte!”, a mai transmis primarul Antal Árpád.

Publicitate
banner we radio