Ştiri locale

Primăria Valea Mare, contract prin PNRR pentru dotarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”

Primăria comunei Valea Mare a încheiat un contract de finanțare în valoare de 844.043 lei pentru dotarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Primăriei au transmis, printre altele, că prin intermediul acestei investiții vor fi create laboratoare noi, iar unitatea de învățământ va fi digitalizată.

Publicitate

„Vă anunțăm cu bucurie semnarea unui nou contract de finanțare, în valoare de 844.043,20 lei, prin PNRR, Pilonul VI, Componenta 15 – Educație pentru Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. Prin intermediul acestuia, ne dorim ca Școala Gimnazială Mihai Eminescu Valea Mare să capete o nouă înfățișare, prin dotarea sălilor de clasă cu mobilier si echipamente digitale, înființarea unor noi laboratoare, dar si digitalizarea unității de învățământ, deoarece ne dorim să creăm un cadru cât mai favorabil de învățare pentru copiii noștri. Mulțumiri echipei și tuturor celor implicați în acest proiect minunat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

Prin PNRR, în județul Covasna au fost declarate admise zeci de proiecte pentru unitățile de învățământ și conexe din Sfântu Gheorghe, Chichiș, Micfalău, Arcuș, Reci, Târgu Secuiesc, Valea Mare, Covasna, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Bixad, Barcani și Dobârlău.

Amintim că în luna martie a acestui an și autoritățile județene anunțau că 36 de unități de învățământ din comunele Aita Mare, Bățani, Belin, Bixad, Bodoc, Boroșneu Mare, Brateș, Brăduț, Brețcu, Catalina, Cernat, Comandău, Dalnic, Estelnic, Ghelința, Ghidfalău, Hăghig, Ilieni, Lemnia, Malnaș, Mereni, Moacșa, Ojdula, Ozun, Poian, Sânzieni, Turia, Valea Crișului, Vâlcele, Vârghiș, Zagon și Zăbala vor fi dotate cu echipamente IT, mobilier și materiale didactice, printr-un proiect al Consiliului Județean, finanțat prin PNRR, valoarea totală a investiției fiind de 36 de milioane de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio