Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să reabiliteze fostul liceu „Kós Károly” cu fonduri europene

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor încerca să obţină 2 milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea mai multor clădiri aflate în incinta fostului Liceu Tehnologic „Kos Karoly” din municipiu, unde va funcţiona o nouă şcoală elementară.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat marţi, în şedinţă ordinară, trecerea acestor clădiri din administrarea municipalităţii în cea a Colegiului „Szekely Miko”, în vederea depunerii proiectului de finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

Viceprimarul Sztakics Eva a precizat că proiectul, evaluat la 2 milioane de euro, prevede reabilitarea şi modernizarea clădirii principale a liceului, precum şi a sălii de sport, a curţii şi a altor câtorva imobile din incintă, în care îşi va desfăşura activitatea viitoarea şcoală elementară formată din clasele 0-IV, ce vor fi mutate de la Colegiul „Szekely Miko”.

Şase consilieri aparţinând PSD, PNL şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania s-au abţinut sau au votat împotriva proiectului de hotărâre, exprimându-şi în acest fel dezacordul faţă de decizia autorităţilor locale, luată anul trecut, de a desfiinţa Liceul tehnologic „Kos Karoly”, respectiv de a-l comasa cu Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar”, în vederea eliberării spaţiului.

Conducerea Primăriei e explicat că măsura a fost perfect justificată, în condiţiile în care numărul elevilor de la Liceul „Kos Karoly” a scăzut semnificativ de la un an la altul, ajungând la circa 300, în timp ce la Colegiul „Szekely Miko” sunt aproape 800 de copii din ciclul primar care învaţă într-un spaţiu mult mai mic.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio