Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe supraimpozitează clădirile neglijate aparţinând instituţiilor şi persoanelor fizice

Primăria Sfântu Gheorghe va supraimpozita clădirile neglijate care au un impact negativ asupra aspectului urbanistic al municipiului, cu prioritate pe cele aparţinând unor instituţii publice sau persoane juridice.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că 99% dintre clădirile aflate într-o stare deplorabilă sunt în proprietate privată, iar autorităţile locale se vor folosi de această pârghie legală pentru a determina proprietarii să le reabiliteze.

El a amintit, totodată, că aleşii locali şi-au dat recent acordul pentru supraimpozitarea cu 300%, respectiv 400% a două clădiri din centrul municipiului, una aparţinând Companiei Naţionale Poşta Română, iar cealaltă societăţii Electrica.

„Aceste proceduri sunt destul de lungi, pentru aceste două clădiri le-am pornit în primăvară, dar vor urma multe altele, în curând veţi vedea multe alte hotărâri ale Consiliului Local prin care supraimpozităm tot ce nu e în regulă”, a declarat Antal Arpad.

Potrivit acestuia, vor fi vizate cu prioritate clădirile aparţinând instituţiilor publice sau persoanelor juridice şi nu cele ale persoanelor fizice care nu au posibilităţi financiare pentru a le reabilita.

„Nu dorim să constrângem acele persoane fizice care nu au posibilităţi financiare ca să modernizeze clădirile. Sunt unele clădiri care au fost retrocedate într-o stare precară şi nu ar fi cinstit să mergem a doua zi şi să le cerem acest lucru. Trebuie să fim corecţi, predictibili şi cinstiţi şi să rezolvăm problemele pas cu pas”, a mai spus primarul.

În vizorul autorităţilor locale se află atât clădirile din zone rezidenţiale, cât şi din zona industrială a oraşului care au fost privatizate, iar apoi abandonate.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio