Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe finanţează „Saint George City of Debate” cu 30.000 de lei

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, finanţarea cu 30.000 de lei a Asociaţiei de Tineret „Ecou” din municipiu, pentru organizarea celei mai mari şi longevive competiţii de debate pentru liceeni din ţară, ce va avea loc la începutul lunii viitoare.

Potrivit organizatorilor, bugetul evenimentului a fost estimat la peste 83.000 de lei, din care circa 35.700 se vor aduna din taxa achitată de echipele participante. Pentru acoperirea diferenţei, aceştia au apelat la sponsori şi la autorităţile locale, iar suma alocată de Consiliul Local va fi folosită, în principal, pentru cazarea şi masa participanţilor.

Managerul de proiect, Vlad Vidican, a declarat că la cea de-a XI-a ediţie a concursului de dezbateri academice pentru liceeni «Saint George City of Debate», ce va avea loc în perioada 3-5 martie la Sfântu Gheorghe, s-au înscris 70 de echipe din toată ţara, însumând 210 elevi de liceu şi aproape 70 de arbitri. În premieră, în acest an vor participa şi două echipe din Republica Moldova.

„Această competiţie este printre, dacă nu chiar cea mai bună per total competiţie din ţară şi în mod sigur cea mai longevivă. Mai sunt competiţii foarte bine organizate, nu zic nu, dar Saint George City of Debate, de câţiva ani, este în topul competiţiilor din ţară şi dorim şi facem eforturi ca acest titlu, câştigat pe parcursul celor 10 ediţii anterioare, să se menţină”, a declarat Vlad Vidican.

Meciurile vor avea loc la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, iar finala se va juca pe 5 martie, la Colegiului „Szekely Miko” din municipiu.

Echipele se vor confrunta pe două moţiuni pregătite în prealabil, respectiv „AP crede că în România, stabilirea vinovăţiei în procesele penale ar trebui realizată de către un juriu” şi „AP, ca părinte nereligios, şi-ar încuraja activ copilul să se alăture religiei majoritare din societatea sa”. De asemenea, vor exista alte teme de dezbateri impromptu, adică anunţate cu puţin timp înainte de confruntări.

Printre arbitri se vor număra Şerban Pitic şi David Moscovici, doi debateri consacraţi pe plan naţional şi internaţional, care se ocupă momentan de pregătirea lotului mondial de dezbateri al României, a mai spus Vlad Vidican.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio