Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe, dispusă să plătească un avocat care să reprezinte părinții și conducerea CNMV în procesul privind modernizarea internatului

Primăria Sfântu Gheorghe este dispusă să plătească onorariul unui avocat care să reprezinte în instanță interesele părinților și conducerii Colegiului Național „Mihai Viteazul” (CNMV), în procesul dintre autoritățile locale și firma din Cluj care a câștigat licitația pentru lucrările de reabilitare și modernizare a internatului.

Într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád a făcut un nou apel către direcțiunea unității de învățământ, respectiv către asociația de părinți, să se implice și să participe la proces, pentru a afla „direct de la sursă” informațiile legate de stadiul procesului, poziția părților implicate, respectiv viitoarele termene.

„Am făcut o invitație publică către cele două directoare ale Colegiului, am cerut ca atât școala, cât și asociația de părinți să intervină și să participe la proces, tocmai ca să aibă informații de la sursă, nu de la mine. Există această posibilitate ca Liceul, ca persoană juridică, respectiv asociația de părinți să participe la toate procesele care sunt în curs, și atunci vor ști exact și când e termenul următor, unde este procesul și așa mai departe. Am spus că ofer și fonduri pentru CNMV ca să angajeze un avocat, iar acel avocat poate să participe la fiecare ședință și să își expună punctul de vedere, să reprezinte interesele școlii. Cred că este evident pentru toată lumea că firma este neserioasă și nu vrea să părăsească un șantier unde contractul este reziliat. Atâta timp cât acest proces este în curs, nu se poate face executare, fără o sentință definitivă. Eu nu am nimic de ascuns, ăsta este mesajul cel mai important, pot să participe la procese și să vadă exact despre ce este vorba, să audă punctul de vedere al firmei, punctul nostru de vedere și așa mai departe”, a declarat Antal Árpád.

În urmă cu o lună, primarul își exprima îngrijorarea că procesele s-ar putea întinde pe ani întregi, iar elevii vor fi nevoiți să învețe în continuare în alte unități de învățământ din oraș, având în vedere că sălile de clasă din clădirea internatului nu au putut fi puse în funcțiune nici până acum. La vremea respectivă, acesta declara că pe baza experiențelor anterioare avute de autoritățile județene, soluționarea unor astfel de conflicte între firme și instituții poate dura mai bine de un deceniu.

Amintim că autoritățile locale au pe rol mai multe procese cu firma din Cluj care a câștigat licitația pentru aceste lucrări, după ce anul trecut, la sfârșitul lunii mai, Primăria a reziliat contractul însă constructorul a refuzat să părăsească şantierul, deşi a fost somat. Între timp, pentru a preveni tergiversarea pe o durată nerezonabilă a realizării investiției, Primăria a încercat soluționarea divergențelor pe cale amiabilă, însă executantul lucrărilor, deși afirmă că este de acord cu acest lucru, se pare că nu răspunde solicitării municipiului Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio