Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe deschide un punct de verificare a chestionarelor de Recensământ

Primăria Sfântu Gheorghe a anunţat că înfiinţează, începând de vineri, un punct de verificare a chestionarelor de recensământ în Piaţa Centrală, pentru a ajuta cetăţenii să afle dacă au completat corect datele şi dacă formularele lor au fost validate de către Institutul Naţional de Statistică.

Punctul din Piaţa Centrală va fi deschis în cursul săptămânii între orele 10:00-18:00, iar duminică între orele 10:00-16:00, până la sfârşitul perioadei de autorecenzare, respectiv până pe 27 mai.

Publicitate

„În ciuda faptului că, la nivel naţional, municipiul Sfântu Gheorghe este fruntaş la completarea chestionarelor de recensământ, numărul de chestionare nevalidate de către Institutul Naţional de Statistică rămâne ridicat. Prin urmare, începând cu ziua de vineri, 20 mai, în Piaţa Centrală a oraşului va fi deschis un punct de verificare, unde oricine poate afla în câteva secunde dacă chestionarul pe care l-a completat deja este valid sau nu. Pe cei la care se constată că au introdus date incorecte, recenzorii îi vor ajuta să completeze din nou chestionarul în câteva minute”, se arată într-un comunicat de presă, postat joi pe site-ul Primăriei.

Conform autorităţilor locale, municipiul Sfântu Gheorghe este pe primul loc la nivel naţional la autorecenzare.

„Potrivit celui mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică, 36.360 de persoane, adică 70,9% din populaţia estimată a oraşului Sfântu Gheorghe, au completat deja chestionarele de recensământ, oraşul nostru fiind primul din ţară la acest capitol”, se mai arată în comunicat.

Toţi locuitorii din Sfântu Gheorghe care completează chestionarul de recensământ până pe 27 mai la oricare dintre punctele de asistenţă din oraş primesc din partea Primăriei un voucher pentru o cafea gratuită, pe care o pot servi până pe 31 mai la cafenelele News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla sau M&M Cake Express din municipiu.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio