Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe depune plângere penală pentru distrugere şi furt în cazul staţiilor de reparat biciclete care au fost vandalizate

Primarul Antal Árpád face un apel la locuitori să fie mai proactivi şi să semnaleze actele de încălcare a legii care se întâmplă în comunitate.

Aproape toate staţiile de reparat biciclete care au fost montate în luna mai în Sfântu Gheorghe au fost vandalizate de persoane necunoscute.

Publicitate

Primarul Antal Árpád a anunţat într-o conferinţă de presă că instituţia pe care o conduce va face plângere penală la Poliţie pentru distrugere şi furt, dar în acelaşi timp a făcut un apel către populația municipiului să ajute la identificarea persoanelor care comit acte de vandalism, după ce 12 dintre cele 13 stații „Bike first aid+” pentru repararea gratuită a bicicletelor, pe care Primăria le-a instalat cu sprijinul echipei Vocalcycle, au fost vandalizate în ultimele două luni de autori necunoscuți.

„Depunem plângere penală împotriva autorilor necunoscuți pentru distrugere şi furt, şi sunt convins că vor fi identificaţi măcar o parte dintre vinovaţi. Pe de altă parte doresc să fac un apel la locuitori să fie mai proactivi, pentru că este exclus să fie vandalizate 12 locaţii fără să fi observat cineva acest lucru. Iar o comunitate civilizată înseamnă să mergem la Poliţie când cineva nu respectă regulile. Nu vom fi o comunitate puternică dacă ascundem vandalismul făcut de alţii”, a spus primarul Antal Árpád.

Edilul a mai declarat că Primăria Sfântu Gheorghe va repara pagubele produse la staţiile de reparat biciclete şi va continua să facă acest lucru până când acestea vor rămâne nedistruse.

„Eu vreau să trăiesc într-un oraş în care apreciem şi avem grijă de ce face celălalt. Cred că toată lumea trebuie să fie mai proactivă în acest sens dacă vrem ca atât noi cât şi copiii noştri să trăiască într-un oraş civilizat”, a mai spus Antal Árpád.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio