Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe aşteaptă nominalizări pentru premiul „Pro Urbe”

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe aşteaptă nominalizări pentru premiul „Pro Urbe”, cea mai înaltă distincţie instituită de Consiliul Local municipal în scopul recompensării morale a persoanelor care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţii locale sau a prestigiului localităţii.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe menţionează, într-un anunţ postat pe pagina de internet a instituţiei, că pot fi distinşi cu titlul „Pro Urbe” cetăţenii născuţi sau domiciliaţi în municipiu, care au împlinit vârsta de 70 de ani, care „au contribuit în mod esenţial la ridicarea prestigiului municipiului Sfântu Gheorghe în diferite arii de activitate, fără a aştepta recompense materiale şi aplauze”, au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii sau care au dobândit o „recunoaştere notorie” a activităţii lor pe plan local, judeţean, naţional sau internaţional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe.

Termenul limită pentru depunerea nominalizărilor este 15 martie a.c., la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Diploma si medalia „Pro Urbe” se decernează anual în luna aprilie, cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual al municipiului Sfântu Gheorghe.

În urmă cu aproape trei ani, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis să reducă numărul laureaţilor de la patru la unu, pentru a nu se crea „o inflaţie” de premianţi. La acea vreme, consilierii români au protestat împotriva acestei hotărâri, pe considerentul că votul majoritar al reprezentanţilor UDMR din forul aleşilor locali va elimina orice şansă a cetăţenilor de etnie română din municipiu de a mai obţine vreodată acest titlu onorific.

În mod excepţional, anul trecut au fost conferite două premii „Pro Urbe” – primul, tenorului Szilágy Zsolt, pentru întreaga sa activitate artistică şi pentru rezultatele excepţionale obţinute de-a lungul carierei sale, iar al doilea, post-mortem, fostului primar al municipiului, Albert Álmos, care a încetat din viaţă în urmă cu doi ani, la vârsta de 61 de ani.

Albert Álmos a fost ales primar pe listele UDMR Covasna după 1989 şi a condus comunitatea timp de 16 ani, iar din 2008 şi până în 2012 a fost senator în Parlamentul României.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio