Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe apelează la o firmă de avocatură în trei procese cu Curtea de Conturi

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, angajarea unei firme de avocatură din Bucureşti pentru a reprezenta municipalitatea în trei procese cu Curtea de Conturi.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a explicat că Serviciul Juridic al Primăriei, format în cea mai mare parte din consilieri juridici debutanţi, este supraîncărcat, iar complexitatea acestor litigii necesită serviciile unei firme de avocatură cu pregătire şi experienţă în cazuri similare.

Publicitate

Consilierul local Balint Jozsef (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania) a cerut conducerii Primăriei să ofere mai multe detalii legate de procesele cu Curtea de Conturi, însă, neprimind o explicaţie concretă, atât el, cât şi alţi trei consilieri s-au abţinut. Hotărârea a trecut, totuşi, cu votul majoritar al consilierilor UDMR.

„Pentru aceste procese se doreşte angajarea unei firme de avocatură şi e normal să apărăm interesele Consiliului Local, nu am nimic împotrivă. Problema este că nu ştiu despre ce e vorba în acele procese verbale şi eu cred ca şi consilier, şi nu unul începător, că ar trebui să ştiu ce conţine, despre ce sume este vorba ca să pot decide în cunoştinţă de cauză dacă merită sau nu să dăm banii avocatului”, a declarat Balint Jozsef.

Două dintre proiectele de hotărâre aprobate marţi vizează încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu societatea de avocatură Gîscan & Asociaţii din Bucureşti, pentru reprezentarea municipiului Sfântu Gheorghe în faţa instanţei de judecată în vederea anulării unor decizii din 2014 şi 2015 ale Camerei de Conturi a judeţului Covasna, iar al treilea vizează încheierea unui contract de asistenţă juridică cu aceeaşi firmă pentru promovarea în instanţă a unei acţiuni împotriva unei decizii din 2016.

Potrivit hotărârilor, contractele vor fi încheiate la suma de 50 euro pe oră plus TVA, cu prag de 5.000 de euro plus TVA pentru servicii avocaţionale în faza instanţei de fond, respectiv 50 de euro pe oră plus TVA, cu prag de 6.000 de euro plus TVA în faza instanţei de recurs.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio