Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe, amendată de Prefectură pentru nearborarea drapelului României pe 15 martie

Instituţia Prefectului judeţului Covasna a sancţionat din nou Primăria Sfântu Gheorghe, cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei, pentru nerespectarea legii privind arborarea drapelului României, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

„Am aplicat o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei Primăriei Sfântu Gheorghe, pentru nearborarea drapelului României, situaţie similară cu cea de anul trecut. (…) În alte localităţi din judeţ nu am aplicat sancţiuni contravenţionale”, ne-a declarat prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu.

Publicitate

Potrivit acestuia, sancţiunea a fost aplicată în temeiul art. 24 alin(1) lit.g din H.G. nr.1157/2001 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, şi a fost comunicată Primăriei Sfântu Gheorghe.

În acest an, în data de 15 martie, municipiul Sfântu Gheorghe a fost împodobit cu inimi în culorile roşu-alb-verde în cinstea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. În Piaţa Centrală din oraş au fost arborate însă şi câteva zeci de steaguri în culorile maghiare, pentru care Prefectura a aplicat sancţiuni, deoarece drapelul României nu a fost arborat în număr egal cu cel maghiar.

Anul trecut, Primăria Sfântu Gheorghe a fost sancţionată tot cu 10.000 de lei pentru aceleaşi nereguli, însă în urmă cu câteva săptămâni Tribunalul Covasna a anulat amenzile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio