Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe a sesizat Poliţia în legătură cu protestul de la Teatrul „Andrei Mureşanu” de Ziua Naţională

Primăria Sfântu Gheorghe a sesizat Poliţia în legătură cu acţiunea de protest ce a avut loc pe data de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, în foaierul Teatrului „Andrei Mureşanu” din municipiu, împotriva piesei „Nu chiar 1918”, protest la care au participat mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Asociaţiei „Calea Neamului”.

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe respinge cu fermitate orice acţiuni care duc la distrugere sau dezordine publică pe teritoriul oraşului. După cum s-a văzut şi în imaginile video apărute în mass media şi în mediul online, un grup de cetăţeni veniţi din alte judeţe ale ţării a protestat la sediul teatrului înaintea acestui spectacol. Precizăm că protestul a fost unul neautorizat de Primărie şi care a creat un evident disconfort atât spectatorilor şi invitaţilor prezenţi la spectacol, cât şi personalului Teatrului Andrei Mureşanu. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna să ancheteze această manifestaţie şi să ia măsurile care se cuvin în cazul unor astfel de evenimente”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Protestul a avut loc înaintea premierei piesei „Nu chiar 1918”, scrisă de dramaturgul Székely Csaba şi regizată de Cristian Ban, pe considerentul că reprezintă „batjocură” şi o „sfidare” la adresa simbolurilor naţionale.

Îmbrăcaţi în costume populare şi purtând steaguri tricolore, protestatarii au scandat „Ruşine, ruşine să vă fie”, după care au intonat Imnul naţional al României şi au cântat mai multe melodii patriotice.

„Manifestarea noastră nu a împiedicat accesul oamenilor în sala de desfăşurare a spectacolului, cu toţii retrăgându-ne chiar înaintea începerii evenimentului. Am spus civilizat, dar cu fermitate, că aşa nu se mai poate”, a spus preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu.

Directoarea teatrului, Anna Maria Popa, a declarat că protestul a fost „deplasat”, în condiţiile în care protestatarii nu văzuseră spectacolul, deci erau în necunoştinţă de cauză, şi a subliniat că acesta nu are „nimic jignitor”, lucru de care se pot convinge toţi cei care îl vizionează.

(Agerpres)

Foto: covasnamedia.ro

 

Publicitate
banner we radio